Обележен Дан Основне школе „Јован Цвијић“ Костолaц

У присуству великог броја ученика, родитеља, наставника и осталих радника школе, као и бројних званица 12. октобра свечаном приредбом обележен je Дан Основне школе „Јован Цвијић“ Костолaц. Ученици ове установе су том приликом показали своја рецитаторска, глумачка и литерарна умећа, а све присутне поздравила је директорка школе, Сунчица Марковић.

– Ово је дан када се сумирају резултати у протеклој школској години. Осим редовног опремања школе, ове године Град Пожаревац је издвојио значајна средства за комплетну реконструкцију крова у подручној школи у насељу Петка. Планови су да се настави са уређењем подручних школа у циљу побољшања услова за одвијање образовно васпитног процеса.

У овој школи нисмо сви само колеге, већ једна велика породица. Захваљујем се запосленима на преданом раду и труду, јер само заједничком снагама можемо допринети квалитетнијој и савременијој настави, што свакако доводи до бројних постигнућа наших ученика, рекла је Марковић.

Она се том приликом захвалила и Школској управи, која пружа константну подршку што се тиче опремања наставних средстава, односно како би настава била прилагођена дигиталном образовању.

Заменик градоначелника Пожаревца, Предраг Мијатовић, честитао је слављеницима празник пожелевши им пуно успеха у даљем раду.

-Костолац je увек словио за рударско место које осим угља производи и електричну енергију. Будући да су готово сви који тамо раде некада били ваши ученици, не треба посебно говорити о одговорности коју посебно имате за функционисање наше државе, као и то колико сте том изазову одговорили. Драги слављеници, некадашњи и садашњи чланови породице зване Основна школа „Jован Цвијић“ желим вам многе године успеха и одличних резултата. Срећан вам Дан школе.

Поред заменика градоначелника Пожаревца Предрага Мијатовића, свечаности су присуствовали: члан Градског већа за образовање др Горан Несторовић, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски са сарадницима, председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек са сарадницима, заменица начелнице Управе Градске општине Костолац, Ивана Ђорђевић, као и представници бројних установа, организација, цркве и полиције.

Захвалнице за допринос у раду школе додељене су: Граду Пожаревцу и Градској општини Костолац.

Своју образовно – васпитну мисију школа је почела давне 1944. године, а данас је једна од најмодернијих и најбоље опремљених у Србији. С циљем да се омогући што бољи приступ образовању школа је укључена у многе пројекте. Захваљујући младом, амбициозном и креативном колективу ова образовна установа доприноси развоју специфичних вештина, функционалног знања и компетенција код ученика.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!