Позив заинтересованим лицима која желе да покрену или развију сопствену пословну делатност

У оквиру реализације актуелног трећег пројектног циклуса у Пожаревцу „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“, немачка организација Хелп најављује информативни састанак за све којима је потребна подршка у започињању или развоју пословних делатности.

Позивају се сви заинтересовани, првенствено незапослени, који желе да себи и својим породицама обезбеде редован извор прихода да искористе ову могућност и пристуствују презентацији пројекта, које ће се одржати у петак, 22. септембра 2023. године, у 13 часова у конференцијској сали Центра за културу Пожаревац ул. Јована Шербановића бр .1 , Пожаревац

На презентацији ће бити доступне детаљне информације о пројекту, начину и условима пријављивања, као и пријавни формулари за конкурисање.Подршка у оквиру Хелп-овог програма, биће пружена оним лицима која задовоље социјалне и економске критеријуме. Kритеријуми омогућавају селекцију реалних и одрживих малих бизниса, којима ће кроз пројекат бити пружена подршка у опреми у вредности од 2.000,00 евра-укупно 20 грантова и подршка у опреми у вредности од 3.600,00 евра-укупно 2 гранта, пакет пословних обука (бизнис план, маркетинг и менаџмент), стручне обуке за релевантне делатности, и саветодавна стручна подршка унапређењу развоја малих бизниса. Обавезе корисника, који са Хелп-ом потпишу уговоре о донацији, су регистрација пословне делатности у складу са законодавством Републике Србије, као и да похађају пословне и стручне обуке, и изврше повраћај 10% од вредности донације која им буде одобрена. Пројекат финасира Шведска влада преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу – Сида, а суфинансира Град Пожаревац са 14.160,00 евра. Укупна вредност треће фазе пројекта који ће се спровести у Пожаревцу износи око 47.200,00 евра и овим средствима биће подржано најмање 22 мала бизниса у областима заната, услуга и пољопривреде.

О пројекту:

Трећа фаза пројекта „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“ реализује се од јула 2023. до јуна 2024. године у градовима Пожаревац, Лесковац, и општина Пријепоље, Владичин Хан и Бабушница.Општи циљ пројекта је допринос смањењу сиромаштва, социјалној инклузији, инклузивном и одрживом економском развоју, пуној и продуктивној запослености, као и остваривању задовољавајућих услова рада за све, путем обезбеђивања побољшаног приступа тржишту рада и запошљавању. Kонтакт: helpbg@help-serbia.org.rs , tel. 011/3046340.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!