„Островачка чорбијада 2023“: Најбољу рибљу чорбу скувао Рајчић Александар из Великог Градишта

У суботу, 09.09.2023. године у Острову код Великог Градишта, одржана је традиционална манифестација „Островачка чорбијада“. Гастрономски догађај организовали су МЗ Острово и Туристичка организација Велико Градиште, под покровитељством општине Велико Градиште.

„Островачку чорбијаду“ отворио је председник МЗ Острово Владимир Николић, пожелевши такмичарима пуно успеха, а посетиоцима добар провод.

( лево ) Далибор Станковић организатор Островачке чорбијаде, ( десно ) Владимир Николић председник МЗ Острово

Такмичарски део на чорбијади трајао је два сата. И ове године, стручни жири је имао јако тежак задатак пред собом јер је већина заслужила највише оцене. Међутим, од 37 пријављених екипа, прво место и признање за најбољу рибљу чорбу освојио је Рајчић Александар из Великог Градишта. Друго место припало је екипи ,,Интернационална полицијска асоцијација“ – регија Браничево, а треће место заузео је Петровић Светислав из Великог Градишта.

Поред такмичења у кувању рибље чорбе приређен је и културно уметнички програм као и наградна лутрија. Током дана мештани и посетиоци уживали су у одличном наступу Ансамбла народних игара и песама „Властимир Павловић Царевац“. Посебан спектакл на манифестацији био је дефиле фијакера и расних коња.

Село Острово и овога пута показало је све одлике традиционалног аласког насеља, а Островчани се доказали врсним познаваоцима рибљих специјалитета.

Задовољни посетом и бројем такмичара, организатори се надају да ће се ова традиција наставити и да ће из године у годину окупљати још већи број људи.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!