Учесници пројекта „Моја Србија“ одали почаст Ђорђу Вајферту, зачетнику рударства у Костолцу

„Психолошки центар“ ових дана реализује патриотски пројекат за младе који носи назив „Моја Србија“. Пројекат је усмерен ка развоју здравог патриотизма и националног поноса младих који уважава припаднике других националности и свих вредности демократског друштва.

У петак, 4. августа 2023. године учесници пројекта извели су пригодан културно – уметнички програм чиме је одата почаст Ђорђу Вајферту, који је заслужан за дуг и аутентичан развој Костолца.

Након што су  Милица Ристић и Јана Ковачевић положиле венац, уследило је представљање личности и дела Ђорђа Вајферта, оснивача рудника Костолац.

О великим привредним успесима, као и хуманим и патриотским делима Ђорђа Вајферта који је пореклом био Немац, а опредељењем Србин, говориле су Дуња Вулић, Милица Ристић и Јана Ковачевић. У музичком делу програма учествовали су Марија Дражић и Петар Ћирић.

 Свечаном програму присуствовали су представници Градске општине Костолац.

Подсећамо у оквиру пројекта млади „Психолошког центра“ Костолац обилазе историјске знаменитости Браничевског округа које су од изузетног значаја за српску националну историју.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!