Костолац: Почели радови на изградњи и уређењу Првомајске улице са кружним током

У Костолцу су данас почели радови на изградњи и уређењу Првомајске улице са кружним током. Вредност инвестиције износи 58.709.031,60 динара са ПДВ-ом, a рок за извођење је 146 радних дана.

Радове су обишли градоначелник Пожаревца Саша Павловић, председник Скупштине Града Пожаревца Предраг Мијатовић, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски и председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек са члановима Већа и сарадницима.

Радови обухватају део Првомајске улице од укрштања са улицом Карађорђевом улицом до укрштања са улицом Боже Димитријевића. Кружни ток је предвиђен на укрштању са улицом Николе Тесле.

Према речима градоначелника Града Пожаревца Саше Павловића дужина изградње Првомајске улице износи око 300 метара, ширина предметне саобраћајнице износи 6 метара и предвиђена је за двосмерни саобраћај.

Дуж улице су предвиђени тротоари и бициклистичке стазе. Коловозна конструкција пешачких стаза биће уређена тзв. бетонским „бехатон плочама”. У оквиру попречног профила улице Првомајске, која обухвата део од улице Боже Димитријевића до улице Николе Тесле, поред коловоза ширине 6 m, планирани су обострани тротоари минималне ширине по 2.5 m чиме је осигурана комфорна комуникација и обостране бициклистичке стазе ширине по 1 m.На почетку ове деонице, ка улици Боже Димитријевића, а испред школе, предвиђено је и аутобуско стајалиште док су у оквиру улице Првомајске, која обухвата део од улице Николе Тесле до улице Карађорђева, поред коловоза ширине 6 метара, планирани обострани тротоари минималне ширине по 1.5 метра.

Изградњом Првомајске улице увелико ће се растеретити саобраћај у улицама Трудбеничка и Боже Димитријевића, истиче Павловић.

Нову мрежу кишне канализације у пројектованој деоници саобраћајнице чине четири крака укупне дужине око 245 метара. Радовима је предвиђено и уклањање постојећих светиљки јавног осветљења, монтираних на стубовима НН мреже и изградња потпуно новог осветљења наведеног дела Улице Првомајске у Костолцу.

Пројектом се предвиђају светиљке са LED изворима, монтиране на челичним стубовима, а напајање светиљки ће се вршити подземним кабловима.Сасвим ново лице Градске општине Костолац нас очекује завршетком ових радова.

Сходно обећањима да ће локална самоуправа сваки део Града Пожаревца подједнако развијати, један од оних на које ћемо бити посебно поносни, свакако ће бити и будући изглед Првомајске улице у Костолцу, нагласио је градоначелник Пожаревца Саша Павловић.

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је истакао да се после 14 година коначно почиње са радовима у Првомајској улици. Он је рекао да је пре четири године надвожњак затворен за саобраћај због безбедности.

Успели смо уз помоћ Министарства грађевинарства саобраћаја, инфраструктуре РС да га уклонимо и тиме отворимо могућност да да преко Града Пожаревца урадимо пројекат нове саобраћајнице са кружним током, истиче Крстаноски.

Он је нагласио да ће се изградњом ове деонице потпуно променити саобраћајна инфраструктура Костолца. Биће повезане четири централне улице, чиме ће се растеретити Трудбеничка улица која иде према хотелу, и Ул. Боже Димитријевића.

Костолац се овом инвестицијом дефинитивно мења, изградњом Првомајске улице направићемо најлепши део Костолца. Захваљујемо се Граду Пожаревцу и Министарству грађевинарства саобраћаја, инфраструктуре РС на уложеним напорима да дођемо до градње. Такође заваљујем се нашим суграђанима који су који су били стрпљиви по питању градње ове улице. И надаље Градска општина Костолац и Град Пожаревац наставиће са стварањем што бољих и квалитетнијих услова живота за живот, истиче Крстаноски.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!