Одржана 20. редовна седница Скупштине Градске општине Костолац

У скупштинској сали Градске општине Костолац 08. јуна, одржана је 20. по реду Седница Скупштине. Седницом је председавала Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац, а у радном председништву били су: Милан Ђаловић, заменик председнице Скупштине Градске општине Костолац и Слађана Петрушић, секретар.

Одборници су најпре усвојили Извештај о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац за први квартал ове године.

Према речима Зденке Радосављевић, руководиоца Службе за буџет и финансије у Управи Градске општине Костолац, у периоду јануар – март 2023. године Градска општина Костолац је остварила укупне приходе и примања у износу од 75,4 милиона динара или 19,19 % и укупно извршене расходе и издатке у износу 74,9 милиона динара или 19,07%.

У наставку седнице донето је и Решење о давању сагласности на Извештај о раду Установе Центар за културу „Костолац“ за 2022. годину. Уводно излагање дао је в.д. директора Центра за културу Костолац, Драган Николић који је нагласио да је у 2022. години установа за редовно одржавање објеката јавне намене уложила средства у износу од 30.160.772,60 динара. За одржавање објекта спортске хале 1.628.584,00 динара, за одржавање фудбалског стадиона „Бора Бека“ 2.777.975,27 динара, док су за одржавање Спортско рекреативног центра уложена средства у износу од 3.048.482,40 динара.

Одборници су донели и Одлуку о оснивању Савета за родну равноправност. Заменица начелника Управе ГО Костолац Ивана Ђорђевић је истакла да је законска обавеза да се у јединицама локалне самоуправе образује Савет за родну равноправност, а чине га именована или постављена лица, представници установа, органа и организација у областима значајним за родну равноправност и спречавање сузбијања родно заснованог насиља. Савет прати родне равноправности, иницира и предлаже мере за унапређење родне равноправности.

РЕАЛИЗАЦИЈА ВЕЛИКИХ ПРОЈЕКАТА

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски је рекао да се у наредном периоду очекује реализација великих пројеката.

У другој половини јуна планирана је реконструкција Првомајске улице у Костолцу са кружним током. Очекује се ширење топлификационе мреже, односно нових 700 метара ка селу Острово. Он је нагласио да је Град Пожаревац расписао јавну набавку за летње одржавање путева па се очекује и реализација тих активности. Полако се припрема реконструкција Дома културе у Острову, као и уређење спортског терена и расвете у старом Костолцу (постављање 80 ПВЦ столица, постављање заштитне ограде и реконструкција дечијих реквизита. У наредном периоду се очекује се почетак радова на поплочавању тротоара у улици Вељка Дугошевића. Припреме за летњу сезону на Спортско рекреативном центру“ Топољар“ приводе се крају, с обзиром да се претходних месеци вредно радило на уређењу тог простора.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!