Одржан четврти „Дечији ускршњи  фестивал фолклорних ансамбала“

У костолачком Дому културе у среду, 12. априла, по четврти пут у нашој општини одржан је „Дечији ускршњи  фестивал фолклорних ансамбала“ . Фестивал фолклора организовао је Центар за културу „Kостолац“ у сарадњи са Kултурно уметничким друштвом „Kостолац“а под покровитељством Градске општине Kостолац.

На самом почетку програма присутне је поздравио члан Већа Градске општине Костолац, Рајко Пејовић. Он се том приликом захвалио свима који су допринели да фестивал достигне ниво који има, истакавши да ће Градска општина Костолац бити ту да их подржи у свим наредним корацима.

Драган Николић в.д. директора Центра за културу „Костолац“ је том приликом уручио плакете за учешће на смотри: КУД-у „Костолац“ из Костолца, КУД-у „Бубушинац“ из Бубушинца, ГАНИП-у из Пожареваца, КУД-у „Кленовник“ из Кленовника, КУД-у „Миодраг Миљковић Мидга“ из Ћириковца, Фолклорнoм ансамблу општине Мало Црниће из Малог Црнића, КУД-у „Божидар Димитријевић Козица“ из Дрмна, КУД-у „Миленко Стојковић“ из Кличевца, КУД-у „Младост“ из Крепољина и КУД-у „Ресава“ из Пругова.

Николић је том приликом нагласио да ће Центар за културу „Костолац“ наставити да организује манифестације које су прави пример како треба чувати традицију и културну баштину.


На сцени костолачког Дома културе смењивале су се „Игре из Србије“ , „Влашке игре“ , „Игре из Стига“, „Игре из Баната, „Влашке игре из Кобишнице, „Игре из Доње јасенице“, „Игре из Срема“, „Игре из Централне Србије“, а бројна публика је овацијама поздрављала свако извођење старих игара.

Препуна сала костолачког Дома културе доказ је да се фолклор  као уметност која је од давнина преношена са колена на колено воли и негује у нашем граду, а одржавањем оваквих манифестација  Центар за културу „Kостолац“ доприноси неговању наше богате традиције.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!