У БРАДАРЦУ ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ЗА ДЕЧИЈЕ ОДЕЉЕЊЕ ОПШТЕ БОЛНИЦЕ У ПОЖАРЕВЦУ

У Дому културе у Брадарцу у суботу, 11. фебруара одржан је хуманитарни концерт са циљем прикупљања финансијске помоћи за Дечије одељење Опште болнице у Пожаревцу.

Организатори концерта су Културно уметничко друштво „Брадарац“ и Месна заједница Брадарац.

Овој хуманитарној акцији придружила су се сва удружења у селу Брадарац: Удружење жена Брадарац, Удружење пензинера, Удружење соколара, Фудбалски клуб „Бели орао“, Ловачко удружење,  као и Удружења жена из Пољане и Кличевца.

На самом почетку присутне је поздравила др Даница Недељковић начелница Дечијег одељења Опште болнице у Пожаревцу. Она се у име колектива дечијег одељења и у своје име захвалила пре свега организаторима концерта, удружењима, учесницима, а нарочито публици која је омогућила ову донацију куповином карте.

„Деца су наше највеће богатство и због њих вреди живети. Овај концерт треба да буде пример нашим суграђанима да треба да учествују у хуманитарним акцијама. Оне показују да смо сложни у остварењу визије да стварамо наслеђе на добробит заједнице и успех сваког појединца, а да су солидарност и брига за другог наше темељне вредности“, рекла је др Даница Недељковић.

Малиша Степановић, председник КУД-а „Брадарац“ уручио је Захвалнице свима који су допринели да се хуманитарни концерт одржи, а самим тим прикупе финансијска средства за Дечије одељење Опште болнице у Пожаревцу. Овом хуманитарном акцијом прикупљено је 47.600,00 динара, а све у циљу унапређивања услова за лечење деце.

На концерту су учествовали: КУД „Дукат Београд“ из Београда, Дарко Драгићевић – ученик Ненада Ковачевића солисте на хармоници из Националног ансамбла „Коло“, КУД „ДР Раша Лазаревић“ из Живице и КУД „Брадарац“.

Публика је уживала у богатом програму, а сви учесници су испраћени великим аплаузима. 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!