Пожаревачка гимназија добитник Светосавске награде коју додељује Министарство просвете

Пожаревачка гимназија добитник је Светосавске награде, коју додељује Министарство просвете за посебне резултате и допринос развоју образовања и васпитања у Републици Србији.

Додела Светосавских награда биће одржана на Дан Св. Саве у петак, 27. јануара 2023. године, у 11.00 часова, у Влади Републике Србије. Награду ће у име школе примити Данијела Жуковски, директорка Пожаревачке гимназије.


Пожаревачку гимназију за ово високо признање предложила је Заједница гимназија Србије, јер је наша школа  у овој групи образовних институција препознатљива по својим активностима и резултатима у многим областима. Предлог су  подржали активи директора основних и средњих школа нашег града, рекла је Данијела Жуковски, директорка Пожаревачке гимназије.

Она је додала да је као директор Пожаревачке гимназије изузетно поносна на ову награду која је круна многобројних квалитета Пожаревачке гимназије.

-Награда припада генерацијама ученика и наставника Пожаревачке гимназије које су предано градиле и чувале традицију квалитетног рада и учења, истиче Жуковски.

Министарство просвете је последњих неколико година препознавало и  промовисало примере добре праксе из Пожаревачке гимназије: Школа је изабрана у групу 20 школа за пројекат Подстицање демократске културе у школама, изабрана је за менторску школу у пројекту Квалитетно образовање за све, представљала је своје резултате Примене ИКТ у настави на штанду Министарства просвете, на Међународном сајму образовања у Новом Саду, изабрана је за најбољи пример превентивног  рада у спречавању насиља. 


Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!