Вечерњим концертом Музичке школе „Стеван Мокрањац“ завршени „Новембарски дани културе“

Вечерњим концертом Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Пожаревца, са издвојеним одељењем у Костолцу у среду, 30. новембра завршени „Новембарски дани културе“. Концерт је приређен у Дому културе у Костолцу, а учествовали су ученици основне и средње школе заједно са својим професорима. Програм концерта састојао се од инструменталних, вокално-инструменталних и хорских извођења како познатих класичних дела, тако обрада савремене музике. Концерт је организовао Центар за културу „Костолац“ у сарадњи са Музичком школом „Стеван Мокрањац“ из Пожаревца са одељењем из Костолца под покровитељством Градске општине Костолац.

Организатор „Новембарских дана културе“ је Центар за културу „Костолац“, а покровитељ Градска општина Костолац.

Током трајања манифестације организован је низ дешавања, као што су промоције књига, изложбе, стручна предавања, концерти као и представе реномираних позоришта. Такође обележен је и Светски дан борбе против дијабетеса.

Приређена је изложба слика Међународне ликовне колоније „Костолац 2022“ Удружења ликовних стваралаца „Спектар“.

Одржане су промоције књига следећих аутора: Ивана Драјзла, Јасминке Петровић и Ане Атанасковић. Такође уприличена је и промоција часописа „Мајдан“. У току манифестације одигране су позоришне представе: Боиг боинг“ и  „Пут великана“ као и монодрама Боже Марјановића „Закасотина“.  Културна манифестација затварена је вечерњим концертом Музичке школе ,,Стеван Мокрањац“ Пожаревац са са одељењем из Костолца.

Центар за културу ове године обележава јубилеј – десетогодишњицу постојања и из године у годину настоји да континуирано развија културне садржаје, обим и квалитет својих програма.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!