Крстаноски о реализацији капиталних инвестиција на територији Градске општине Костолац

На последњој седници Скупштине Градске општине Костолац одржаној 25. новембра, усвојен је извештај о реализацији буџета за период јануар – септембар 2022. године. У том периоду остварени су приходи у износу од 203, 9 милиона динара (49,08%), и расходи у износу од 201,5 милиона динара (47,43%).

Закључно са 25. новембром, по образложењу председника ГО Костолац Серџа Крстаноског, реализација је повећана и износи 58,93 одсто.

Од укупно 437,9 милиона динара, реализовано је 258,1 милион динара а што се тиче капиталног трансфера од укупних 178,3 милиона динара реализовано је 68,9 милиона динара односно 38,66 одсто.

Крстаноски је истакао да је од капиталних пројеката у Градској општини завршено све што је планирано за ову годину.

– Очекујемо само наплату појединих ситуација међу којима је највећа инвестиција била прва фаза изградње топловода према селу Острову, која је у потпуности завршена у дужини од 1.350 метара, образложио је између осталог Крстаноски, додавши да је износ инвестиције чија се наплата очекује наредних дана 80.570.000 динара. Остала је и наплата 18 милиона динара за изградњу фекално канализационе мреже у дужини од 6,5 километара.

До краја 2022. године биће комплетно реализовани сви капитални пројекти, па ће самим тим и извршење буџета бити много веће, истиче Крстаноски.

РЕАЛИЗОВАНИ КАПИТАЛНИ ПРОЈЕКТИ

Реконструкција фасаде дела објекта МЗ Петка, као и реконструкција ограде око парка. Постављање 3D слова „Срећно“, јарбол и реконструкција воза укупно извршење било је 5,5 милона динара. Што се тиче Центра за културу Костолац око 3,3 милиона динара издвојено је за плажу Топољар, ватерполо терене, видео надзор, ангажовање спасиоца, украсне саднице и цвеће. Током ове године реконструисано је шест дечијих игралишта у Kостолцу, а средства опредељена за ту намену износила су око 20,2 милиона динара. Завршено је уклањање надвожњака ауто-моста из центра Костолца 6,4 милиона динара. Завршена изградња фекално канализационе мреже у 26 улица у насељима Канал, Колиште и Дидином насељу 120 милиона динара. 

ПУТНА ИНФРАСТРУКТУРА

Град Пожаревац обезбедио је значајна средства за одржавање путне инфраструктуре на подручју Градске општине Костолац. Урађено је 1650 метара тротоара и 4000 метара асфалта, па је у сладу са тим реализовано 59,5 милиона динара.

Извршена је санација тротоара, реконструкција и асфалтирање бројних улица и то:

  • санација тротоара у улици Николе Граонића, асфалтирање и поплочавање паркинг простора иза поште, уређење и поплочавање стазе на плажи Топољар, асфалтирање улице Николе Пашића први и други део- Колиште, ојачавање коловозне конструкције у улици Боже Димитријевића око стадиона у Кленовнику, асфалтирање улица Светозара Марковића, Радоја Кончара и Браничевске такође у Кленовнику, Вукашиунова први део у Старом Костолцу, ојачавање коловозне конструкције у улици Боже Димитријевића у Петки и асфалтирање улице Маршала Тита у Петки, и уређење тротоара у Партизанској улици. Такође извршено је и ојачавање коловозне конструкције у улици Лоле рибара други део.

У Градској општини Kостолац радило се на побољшању безбедности грађана, истиче председник Градске општине Kостолац Серџо Kрстаноски, указујући на то да ће се активности те врсте наставити и надаље.

Додаје да су на сугестију грађана постављени су успоривачи брзине у селу Острову и код школе у Старом Костолцу. Постављени су заштитни стубићи са десне стране на тротоару у Улици Николе Граонића и обележена су паркинг места у Улици Трг Братсва и јединства. Постављене су и рампе у кругу пијаце у Костолцу.

ИНВЕСТИЦИЈЕ У ПРИПРЕМИ

Кренуло се са уређењем западних трибина на стадиону „Бора – Бека“. Такође у припреми је и асфалтирање улице Николе Тесле други део у вредности од 8 милиона динара. Кренуло се са реконструкцијом Телеком зграде, преко пута зграде општине, а увелико се ради и на пројектним документацијама и то за реконструкцију градског парка, изградњу затвореног базена, као и изградњу и уређење Првомајске улице, са изградњом модерне саобраћајнице, са кружним током, лед расветом и кишном канализацијом. Ради се и на пројектним документацијама за ширење топлификационе мреже на седам локација и за ширење канализационе мреже у насељу Колиште.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!