Отворен производни погон компаније „Motherson“ у Пожаревцу

Компанија „PKC Wiring Systems doo“, која је дао интернационалне „Motherson“ групе, отворила је данас у Пожаревцу свој трећи погон у Србији, у присуству председника Александра Вучића.

Отварању су присуствовали и власник „Motherson“ групе Вивек Чанд Сигал, министарка привреде Анђелка Атанасковић, градоначелик Града Пожаревца Саша Павловић, народни посланици, председници општина Браничевског округа и други званичници.

У овој фабрици до краја године треба да се запосли око 1000 људи. На самом отварању фабрике председник Вучић је истакао да је испуњено обећање које је дато Пожаревцу а то је да се отвори један велики производни погон:

“Ма колико да смо се трудили и мучили, довели смо неке фабрике. Захвалан сам Сегалул јер су после Смедерева и Ћуприје довели фабрику овде. Помоћи ћемо ову инвестицију са 4,2 милиона евра, и важно је то, што ће овде бити запослено преко 900 људи који ће да стекну радне навике – рекао је Вучић. Како каже, ово није само финансијска ињекција за околна места, већ и за Пожаревац. Председник Вучић је потом најавио долазак још фабрика, што ће бити додатна благодет за округ, али и Србију.

Данас је посебан дан, и срећан сам јер присуствујем оваквим догађајима. Зато смо данас говорили и о затвореном базену, и свему што долази. Решавање пречистача отпадних вода, и све то долази у наредном периоду, и зато ће Пожаревац имати више него икад. Сигуран сам да ћемо моћи да обезбедимо људима будућност, а оно што је најважније је враћање људи из иностранства. Лепо је живети у Србији, и направићемо да људи лепо живе“ прича Вучић.

Компанија „PKC Wiring Systems doo“, део међународне „Motherson“ групе, данас је у Пожаревцу отворила фабрику делова за аутомобиле у којој ће радити 900 људи. То је трећи погон те компаније у Србији – у фабрици у Смедереву запошљава 3.826 радника, а у Ћуприји 286.

Извор: https://pozarevac.rs/otvoren-proizvodni-pogon-kompanije-motherson-u-pozarevcu/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!