Ликовна колонија „Осмех Kостолца“

У Дому омладине у Костолцу 27. јула 2022. године, на задовољство уметника, али и љубитеља ове уметности отворена је Ликовна колонија „Осмех Kостолца“.

Истог дана у вечерњим сатима у костолачкој Библиотеци отворена је и изложба слика прошлогодишње колоније.

Колонију организује Ликовно удружење „КЕВРО“ у сарадњи са Центром за културу Костолац, а покровитељ је Градска општина Костолац.

Према речима Виолете Кевро, председнице Ликовног удружења „КЕВРО“, годинама уназад бројни учесници колоније носе најлепше успомене из нашег краја, а иза себе остављају вредна уметничка дела.

-Колонија је и ове године окупила је сликаре из различитих делова Србије, који ће стварати своја уметничка дела инспирисани Костолцем. До 29. јула ствараће око двадесетак уметника из Бачке Паланке, Новог Сада, Ниша, Доњег Душника, Нових Козараца, Костолца,…

Уметници различитих стилских опредељења имаће прилику да размене искуства, да стварају, упознају град и друже се током трајања Колоније.

Оком уметника, биће остављен трајни запис једног времена стварања Ликовне колоније у Костолцу, а то је да уметност и уметник увек изнедре оно што је непролазно, по диктату инспирације, и као такво једино важно – сабрање боја које означавају израз и одраз уметничке душе.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!