Из Дирекције за производњу угља у „ТЕ-KО Kостолац“: Стабилно и у тешким условима

У времену велике енергетске кризе рудари површинског копа „Дрмно“ улажу велике напоре да одрже континуирану планску производњу угља и јаловине

Овогодишњи производни планови рударског сектора огранка „ТЕ-KО Kостолац“ веома су високи и пред рударима је велики изазов који се односи на повећање временског искоришћења рударске механизације у циљу постизања веће продуктивности. Технолошки услови експлоатације на површинском копу „Дрмно“, у виду залегања и раслојавања угља на западној страни копа, доводе до још виших захтева за подизање временског и капацитативног искоришћења основне рударске механизације. Прилагођавање техничких и технолошких решења мора испратити актуелну ситуацију на Површинском копу „Дрмно“.

− У времену велике енергетске кризе рудари површинског копа „Дрмно“ улажу велике напоре да одрже стабилну и континуирану планску производњу угља и јаловине. У првој половини године производња угља одвијала се у корак с билансом − рекао нам је Драгослав Славковић, директор Дирекције за производњу угља.

У току је сезона ремонта основне рударске механизације с циљем подизања погонске спремности БТД и БТО система.

− У циљу достизања погонске спремности основне рударске опреме на захтеваном нивоу, у Дирекцији за производњу угља осмишљене су краткорочне мере. Оне се односе на ревитализацију опреме и детаљно су осмишљене дефектаже опреме, али и финансијски аспекат. Те мере представљене су највишем руководству ЕПС-а. Неопходно је обезбеђивање финансијске подршке за спровођење тих мера. Уложићемо све ресурсе које поседујемо да се оствари планирана производња угља и јаловине и да се обезбеде услови за континуирани рад костолачких термоелектрана. „ТЕ-KО Kостолац“ је додатно оптерећен и пласманом угља у ТЕ „Морава“ у Свилајнцу − рекао је Славковић.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!