Са Површинског копа „Дрмно“: Стабилно и у зимским условима

На Површинском копу „Дрмно“ у току су послови који треба да обезбеде несметану производњу током зимског периода. У западном делу етаже, угаљ се откопава са три багера. Kада багер СРс 470 заврши активности на откривању угља у источном делу угљене етаже, биће укључен у производни процес ископавања угља.

− На откопним етажама откривке у току је вертикална прерасподела маса за све системе. Због продуженог ремонта багера СРс 2000/1 радићемо још неко време са укупно пет БТО система на откривци. Ово је био разлог што смо багере на откривци вертикално прерасподелили. Багер са шестог БТО система премештен је на етажу петог БТО система, а багер СРс 2000/2 с петог БТО система пребачен је на етажу дугог БТО система. Све ово је урађено како би се ускладила динамика откривања угља − рекао је Ненад Предић, главни инжењер за производњу откривке на копу „Дрмно“.

Kада се заврши ремонт багера СРс 2000/1, како каже Предић, систем на откривци радиће у пуном капацитету.

− Kонтинуирано се ради и на померању транспортних система, чиме се обезбеђује даље напредовање рударске механизације ангажоване на ископавању угља. Добру производњу угља очекујемо и у овим условима, тако да ће потребе термоенергетских постројења инсталисаних у Kостолцу за угљем бити задовољене − закључио је Предић.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!