Успешни и талентовани ученици ОШ „Свети Сава“ Пожаревац

Основна школа „Свети Сава“ у Пожаревцу спада у ред школа са дугом и богатом традицијом. Директор ове образовне установе, која је основана пре 110 година је Маргарета Секуловић.

Школу похађа 517 ученика: у матичној школи, у издвојеном одељењу у Ћириковцу и у Одељењу деце са посебним потребама.


У Основној школи „Свети Сава“ у Пожаревцу има пуно успешних и талентованих ученика, који постижу запажене резултате. У емисији „Млади за младе“, која се емитује на „Радио Стил“-у представили смо:

Наталију Алексић, Лену Стојићевић, Ену Миленковић, Даницу Цакић, Милицу Цакић, Саву Стефановића, Илију Спасића, Михајла Остојића, Андрију Станојевића, Николу Трубарца, Тијану Наумовић, Даницу Стојковић, Тамару Јовановић, Јању Ранђеловић и Иву Милојевић.

У школи је запослено 67 наставника. Настава се одвија у две смене у добро опремљеним кабинетима  и учионицама. Такође школа има одлично опремљену фискултурну салу коју користе и  ученици млађих разреда, истакао је помоћник директора Слободан Јотић.

– Наставу изводи стручни наставни кадар најсавременијим средствима  и разноврсним облицима рада. Школа има продужени боравак, библиотеку, зубну ординацију, кухињу са трпезаријом, уређен школски полигон, ограђено школско двориште и школског  полицајца.

Школа има мотивисани и амбициозни наставни кадар и високе образовне стандарде. Из искуства је познато да се права ефикасност у учењу и добри резултати постижу у условима који обезбеђују радну, инспиративну атмосферу у којој ученици могу да уче, изражавају своју индивидуалност и таленте.

Школа се залаже за уважавање потреба ученика, њихово свестрано испољавање, квалитетно образовање, напредовање и задовољство у раду.

У школи сеуче следећи страни језици: енглески, француски и шпански. Посебни пројекти: „Еко школа“, „Еразмус+“, „Партнерство за праведно квалитетно“.

 У школи успешно ради Ученичка задруга Ученичка задруга “Мозаик”, чији се рад се заснива на активностима које су у складу са интересовањима ученика, могућностима Школе и потребама средине.

Ученичка задруга „Мозаик“ сарађује са „Еко – школом“, међународним програмом. Ученичка задруга „Мозаик“ узима учешће на различитим смотрама, сајмовима, изложбама, који ће бити организовани на нивоу локлане самоуправе или у самој школи.

Деца се, тοком осмогодишњег школовања, развијају у стимулативном образовном окружењу. Циљ школе је промоција здравог школства које пружа складан развој ума, тела и карактера.

У школи се улажу максимални напори за обезбеђење материјално – техничких и кадровских услова за квалитетно извођење образовно – васпитног процеса. Ученици имају адекватне услове за рад и радна клима у школи je повољна. У настави се све више примењују савремена наставна средства.

Поред саме наставе, велика пажња посвећује се активностима везаним за културно – забавни живот и ученици поред образовних имају прилике да учествују у манифестацијама забавног садржаја као што су школске приредбе, спортска такмичења, излети, екскурзије,.. Све ово има за циљ да ученици доживљавају школу не само као место где ће стицати нова знања, већ и као место где се могу забавити и дружити, а у наставницима, када затреба, имати подршку и искрене саветодавце. Резултати добре комуникације и позитивних резултата рада видљивији су из године у годину што утиче на сталну мотивисаност за рад и наставног особља и ученика.

Текст и емисија настали су у оквиру пројекта „Млади за младе“, по основу Kонкурса о суфинансирању пројеката из буџета Града Пожаревца, ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2021. години.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!