Обележен почетак радова на типском топловодном прикључку села Острово, насеља Плажа и насеља Виногради

Након 35 година 300 домаћинстава насеља Плажа и насеља Виногради и села Острово добиће даљинско грејање. Почетак радова на реализацији највеће инвестиције у Градској општини Kостолац, вредне 303 милиона динара, обишло је руководство Града Пожаревца и Градске општине Костолац. Пројектом је предвиђено прикључење 600 становника, а укупна дужина комплетног примарног вода је 5400 метара.

-Територија наше општине је 90% покривена топлификационом мрежом, Костолац и села Петка, Кленовник, као и Село Костолац, сада нам остаје само село Острово. Ми данас почињемо прву фазу, првих 700 метара, највећег капиталног пројекта чија се реализација очекује у наредним годинама. Ми смо овим остварили циљ, а то је да сви грађани на територији Градске општине Kостолац буду прикључени на водоводну мрежу, фекалну канализацију и систем даљинског грејања, те да се на тај начин целокупна територија покрије комуналном инфраструктуром, рекао је председник Градске општина Костолац Серџо Крстаноски.

Крстаноски је истакао да је Град Пожаревац последњих годину дана определио Градској општини Костолац 151 милион за комуналну инфраструктуру, у циљу равномерног развоја сваког дела општине.

-Примарни циљ изградње ове дистрибутивно топлификационе мреже јесу мештани села Острово. Добра ствар ове инвестиције је што трасом овог пројекта идемо и ка насељу Плажа и Спортско рекреативном центру Костолац, и купалишту које је последњих година достигло много виши ниво и што се тиче комуналног уређења и самог уређења Плаже, а сведоци смо колико је посетилаца било на плажи у протеклим сезонама, нагласио је градоначелник Пожаревца Саша Павловић.

Павловић је истакао да је ова инвестиција важна због даљег ширења Костолца.

– Костолац је још 2014. године усвојио планску документацију, којом је дефинисао урбнистички развој и једна од битних ствари је ширење Костолца, његових потенцијала, а пре свега туристичких, тако да ће се ова инвестиција одразити на Костолац из више аспеката, рекао је Павловић.

Подсећамо током 2019. и 2020. године, у Градској општини Kостолац уложена значајна средства за реализацију капиталних пројеката на разгранавању топлификације у свим насељима.

Завршени су радови на топлификационој мрежи у кругу костолачке пијаце. Захваљујући овој инвестицији, даљинско грејање су добили сви локали и објекти у кругу пијаце након 35 година. Такође, изведени су радови на ширењу топлификационе мреже у Базенској улици, где је на мрежу прикључено 22 домаћинства. Поред тога на топловод су прикључена и домаћинства у Кобаловој улици у Старом Костолцу, тачније 28 домаћинства, па је и овај део Градске општине након 35 година добио грејање.

Након села Острово територија Градске општине Костолац ће у целости бити покривена топловодом.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!