Наставак изградње фекалне канализационе мреже на територији Градске општине Костолац

На територији Градске општине Костолац наставља се реализација пројекта изградње фекално- канализационе мреже. У II фази овог великог капиталног пројекта радовима ће бити обухваћене следеће улице: Партизанска улица у дужини од 72 метра, Козарачка улица 151 метар, Колубарска, Ивана Косанчића 1. 2. и 3 део и Улица Станоја Главаша у укупној дужини од 1464 метара. Извођач радова је ЈКП „Белосавац“ из Жагубице, а уговорена вредност радова износи 21, 1 милион. Средства за изградњу канализационе мреже обезбедио је Град Пожаревац. 

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-4.png

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски са својим сарадницима обишао је данас радове у Колубарској улици у Дидином насељу.

Град Пожаревац је из буџетског Фонда за заштиту животне средине у 2021. години Градској општини Костолац определио средства у износу од преко 150 милион динара и то за уређење комуналне инфраструктуре, односно изградњу фекално -канализационе мреже у износу од 100 милиона, док је за топлификациону мрежу, односно дистрибутивни вод ка селу Острово, издвојено 50,6 милиона динара. Следеће недеље завршавамо I фазу пројекта у вредности од 77 милиона динара, која обухвата изградњу фекалне канализације у 17 улица у насељима Канал, Колиште и Дидино насеље и две фекално црпне станице. Са завршетком II фазе овог пројекта преко 500 домаћинстава, после готово 30 година добиће фекалну канализацију, што ће допринети побољшању квалитета живота, али и заштити животне средине, истакао је Крстаноски. 

Градска општина Костолац брине о бољим условима свих наших суграђана и равномерном развоју сваког дела општине. У том смеру пар година ради на решавању најважнијег проблема, а то је заштита животне средине, са посебним акцентом на формирање новог дрвореда и изградњу комуналне инфраструктуре.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-1.png
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!