Успешни и талентовани ученици ОШ „Десанка Максимовић“ Пожаревац

Школа је започела је са радом 01.09.1986. године у склопу ОШ „Доситеј Обрадовић“ а под називом основна школа „Десанка Максимовић“ постоји од 1990. године. Данас је једна од најуспешнијих и најлепших у Пожаревцу. Директор школе је Златан Радовановић.

Према речима Радовановића ученици ове образовне установе постижу високе резултате на свим нивоима такмичења из свих области науке и спорта. Учествују на конкурсима за литерарне и ликовне радове и освајају бројне награде, признања и сертификате.

– Од самог оснивања школе, спортски резултати ученика су врхунски. Велики број ученика бави се различитим спортским активностима. У оквиру школе већ дужи низ година постоји Одбојкашка секција на челу са наставником Стевановић Славишом. Из поменуте секције настала је школска мушка одбојкашка екипа, која је остварила изузетан резултат, друго место на међународном такмичењу „Школаријада“, под покровитељством Владе РС. Због поменутог успеха и доприноса у спорту Града, нашој школи је додељена Октобарска повеља града Пожаревца једно од највећих признања за изузетан допринос у образовно-васпитном раду, рекао је директор школе Златан Радовановић.

У Основној школи „Десанка Максимовић“ има пуно успешних и талентованих ученика, који постижу запажене резултате. У емисији „Млади за младе“, која се емитује на „Радио Стил“-у представили смо:

-Тару Јаћимовић 1/3;
-Александру Ранчић 5/3;
-Нину Живић 5/1;
-Филипа Дејановића 6/2;
-Анђелију Момчиловић 7/3;
-Елену Пешић 8/3;
-Вељка Јевтића 8/3;
-Стефана Поповића 8/1.

Захваљујемо се Тиму за културну и јавну делатност школе:
Милени Милошевић, професорки српског језика, као и учитељицама Ивани Панић Елезовић и Радмили Степић Ђајић.


Текст и емисија настали су у оквиру пројекта „Млади за младе“, по основу Kонкурса о суфинансирању пројеката из буџета Града Пожаревца, ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2021. години.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!