У Костолцу одржано такмичење у параглајдингу

У Костолцу је данас одржано ревијално такмичење у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање, а учешће су узели такмичари из Београда, Новог Сада, Вршца и Пожаревца. Организатор такмичења је Центар за културу „Kостолац“ у сарадњи са Параглајдинг клубом „Бели орлови“ из Пожаревца, а покровитељ је Градска општина Kостолац.

Такмичење је отворила чланица Већа Градске општине Kостолац Маријана Божић, пожелевши такмичарима пуно успеха, са жељом да манифестација постане традиционална.

Нешто више о пропозицијама и правилима такмичења рекао је представник ПК „Бели орлови“ Мирослав Марјановић, истакавши да је параглајдинг веома популаран и код нас и у свету, а наша репрезентација бележи одличне резултате на европским и светским првенствима.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-85.png

Самом отварању поред чланице костолачког Већа Маријане Божић присуствовали су и председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек, начелница Управе Градске општине Костолац Ана Тишма, члан Већа Градске општине Костолац Срђан Радовановић, директорка Центра за културу Костолац Јелена Шаманц и председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић.

Прво место освојио је Мирослав Марјановић из ПК „Бели орлови“ из Пожаревца. Друго место припало је Димитрију Малетићу КВС „Кошава“ из Београда, а треће место заузео је Јован Новак такође из КВС „Кошава“ из Београда. Прво место екипно освојили су КВС „Кошава“ из Београда. Пехаре и медаље најбољима уручила је директорка Центра за културу Костолац, Јелена Шаманц, а сви учесници су добили захвалнице за учешће у такмичењу.

Директорка Центра за културу Костолац, Јелена Шаманц се том приликом захвалила Граду Пожаревцу који између осталог пружа и велику подршку спортском животу Kостолца. Такође захвалила се и Петру Чабовићу који је уступио овај прелепи простор односно локацију костолачког аеродрома за одржавање спортске манифестације.

Председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, начелница Управе Градске општине Костолац, Ана Тишма и председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић су се током дана опробали у овој спортској дисциплини показавши завидне вештине у параглајдингу, који сасвим сигурно представља један од најекстремнијих и најзанимљивијих спортова данашњице.

Надамо се да ће ово такмичење у параглајдингу постати традиционално и да ће употпунити постојећи календар спортских дешавања на територији Градске општине Kостолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!