Представљена књига „Дневник једног пролећа – 78 дана“

У Библиотеци у Костолцу, Огранку Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у четвртак 14. октобра, представљена је премијерно, први пут у нашој земљи, књига „Дневник једног пролећа – 78 дана“ коју је објавила издавачка кућа Прометеј из Београда.

Гости су били:
Адријана Јевтић, приређивач ове књиге, која је по струци туризмолог, а по души заљубљеник у писану реч. Адријана је прикупила и обрадила приче од људи из различитих градова и села наше земље, који су у време НАТО агресије били деца или тинејџери. Страх, сузе, стрепња, али и збуњеност, дечја радост, рођенданске прославе и игра смењују се на страницама ове књиге у којој сазнајемо како су ратне дане доживела тада деца, а данас одрасли људи.


Тамара Кларић, једна од ауторки прича у овој књизи, по струци је правница, али по души вечито дете и борац за правду. Након што је са породицом морала да напусти родно Сарајево, у Београду ју је за време бомбардовања поново дочекао страх и неизвесност.
Ана Глишић, Костолчанка, ауторка једне од прича, по занимању је грађевински инжењер, која блато са градилишта замењује писањем, декорисањем ентеријера и креирањем садржаја за веб и апликације.
Овај заиста леп и емотиван догађај употпунио је музичким нумерама на гитари Аљоша Марјановић, ученик Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!