ТЕ „Kостолац А“ изнад плана: Производња електричне енергије за осам месеци

Термоелектране у Kостолцу у првих осам месеци предале су електроенергетском систему 3,9 милијарди киловат-часова. Производни план предвиђа да се до краја године у костолачким термоелектранама произведе укупно 6,3 милијарде kWh.

Термоелектрана „Kостолац А“ произвела је до краја августа укупно 1,23 милијарде киловат-сати, што је за готово четири одсто изнад плана за овај период. Појединачни производни резултати по блоковима су 370,6 милиона kWh за блок 1, док је блок 2 у истом временском периоду произвео 856,6 милиона kWh. Блокови 1 и 2 треба да предају до краја године укупно 1,8 милијарди киловат-сати како би у потпуности био реализован овогодишњи производни план. Истовремено, ови блокови припремају се и за испоруку топлотне енергије за даљински систем грејања Пожаревца, Kостолца и шест насеља.

Термоелектрана „Kостолац Б“ је од јануара до августа произвела 2,7 милијарди kWh електричне енергије. Блок 1 је произвео 1,3 милијарде kWh, а блок 2 за исти период 1,4 милијарде kWh. До краја године оба блока у ТЕ „Kостолац Б“ треба да произведу укупно 4,5 милијарди киловат-сати.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!