Одржана психолошка радионица: “Реци НЕ психоактивним супстанцама”

У понедељак 16. августа на платоу испред спортске хале одржана је психолошка радионица “Реци НЕ психоактивним супстанцама” у оквиру које су млади Психолошког центра Костолац и чланови редакције часописа „Глас младих” представили своја сазнања и размишљања о психоактивним супстанцама и превенцији њихове зависности.

На самом почетку присутне је поздравила Оливера Хајровић, специјалиста медицинске психологије, која је руководилац Психолошког центра Костолац:

-Психолошки центар Костолац је удружење које подстиче и промовише таленте младих Костолца и подржава њихове едукативне, стваралачке и хуманитарне актвности. Истовремено Психолошки центар Костолац подржава интеграцију младих у животне токове нашег града при чему добија несебичну подршку Градске општине Костолац, Цркве Светог Максима Исповедника, Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац, Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“, Синдиката копова и електрана костолац, и бројних других установа, рекла је Хајровић посебно се захваливши Центру за културу Костолац, који подржава Психолошки центар Костолац од његовог оснивања, а ове године по први пут даје прилику младим члановима да пруже свој допринос у креирању културне климе нашег града.

Презентацију радионице млади “ Психолошког центра“ и чланови редакције часописа „Глас младих” наменили су својим вршњацима, али и одраслим житељима Костолца, са жељом да на уметнички начин приближе психолошка сазнања о узроцима и последицама узимања психоактивних супстанци. Посебну пажњу посветили су указивању на адолесцентне проблеме који обично претходе узимању психоактивних супстанци, и на здраве начине којим се ови проблеми могу решавати, уместо посезања за психоактивним супстанцама, истакла је Магдалена Реџовић, професор српког језика и књижевности, која је била едукатор младима у припреми и реализацији радионице.

Презентацију су водиле Марија Дражић и Јања Копун. Животне исповести зависника прочитали су Јана Ковачевић, Војин Милошевић и Петар Јовановић, док су психолошка објашњења и поуке дале Дуња Вулић и Марија Јовановић. Значајан допринос припреми  радионице дала је Милица Ристић, која је на жалост, била спречена да учествује у њеној презентацији.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!