Ненад Станић из Старог Костолца победник манифестације „Млавски котлић 2021“

Традиционална манифестација „Млавски котлић 2021“ трајала је три дана од 30. јула до 1. августа, окупивши велики број посетилаца и учесника. Првог дана одржано је такмичење у шаху, другог Смотра фолклора, а трећег централног дана такмичење у кувању рибље чорбе.

За титулу најбоље спремљене чорбе борилo се 100 екипа са територије Браничевског округа и шире. Било је такмичара из Војводине, Беле Цркве, Вршца Гаја, Баваништа, Панчева, Ковина, Дубовца,…





За све учеснике организатори су обезбедили мајице, упаљаче и хемијске оловке са логом "Млавског котлића 2021", као и пиће за освежење. 

Прво место по мишљењу стручног жирија освојио је Ненад Станић из Старог Костолца, друго место Цвејић Ивана из Дрмна, треће место Стокић Милан из Дрмна. Титулу најлепше куварице понела је Радосављевић Драгана из Старог Костолца Најмлађа учесница чорбаријаде била је Леона Михајловић из Старог Костолца, а најстарији такмичар био је деда Ћуба из Петке.

Организатор такмичења “ Млавски котлић 2021 “ Дејан Алавања истакао је велико задовољство с обзиром на велику посећеност манифестације. „Ове године обезбеђено је доста награда за такмичаре. За прва три места награде су котлићи и троношци, а уз њих иде за треће и друго место пуњење ауто клима, а за прво дочек Нове године у ресторану „Извор“ у Пожаревцу“.

Манифестацију су својим присуством подржали Дарко Грубетић, заменик председника Градске општине Костолац (лево), Срђан Радовановић члан Већа Градске општине Костолац (десно) и заменик председнице Скупштине Градске општине Костолац, Далибор Илић.

Након проглашења победника уследило је општенародно весеље и ватромет. Госте, посетиоце и учеснике манифестације забављао је наш познати певач народне музике Љуба Лукић, и оркестар Моме Симића који се побринуо за добро расположење присутних.

Организатор манифестације је Месна заједница Стари Костолац уз подршку Градске општине Костолац. Овогодишњи „Млавски котлић 2021“ одржан је у оквиру манифестације „Костолачко лето“ коју организује Центар за културу „Костолац „.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!