Радови на уређењу костолачке плаже у пуном јеку

Уређење Спортско – рекреативног центра „Топољар“ у пуном је јеку. Радове су данас обишли заменик председника Градске општине Костолац, Дарко Грубетић, члан Већа Градске општине Костолац Срђан Радовановић и директорка Центра за културу „Костолац „Јелена Шаманц.

Тренутно се изводе радови на изради новог дечијег мобилијара и постављању модерних реквизита. На подлози од гумених плоча биће постављене по три вртешке, клацкалице и љуљашке са корпама, као и светлећа њихалица и три гумене бубамаре.

Средства за уређење дечијег игралишта су обезбеђена из буџета Градске општине Костолац захваљујући Граду Пожаревцу у износу од 3,5 милиона динара. Извођач радова је предузеће „Пејком“ из Београда.

Центар за културу „Костолац“ реализује и финансира остале радове на уређењу Спортско – рекреативног центра „Топољар“, како би спремно дочекали нову купалишну сезону. Извршена је реконструкција бетонских трибина седећег и вертикалног дела, односно глетовање и фарбање, тако да су оне сада добиле другачији свежији изглед.

Тренутно се обављају радови постављању сталака за сунцобране. Иначе сунцобрани су обложени новом трском, веома декоративног изгледа која пружа добру заштиту од сунца.

Постављена су и два монтажна контенера – тоалета, за потребе корисника Спортско – рекреативног центра „Топољар“.

Монтажни WЦ подељен је на три корисничке просторије и поседује два лавабоа.

Поред редовног кошења траве, током целе сезоне изводиће се радови на обликовању и шишању живе ограде, као и уређењу простора за роштиљање излетника.

Важно је напоменути да ће бити редовне недељне контроле исправности воде. Такође биће пуштен у рад гејзер.

Поред постојећих лежаљки набављено је још педесет, као и преко 70 пластичних столова, сунцобрана и 5 соларних тушева.

Такође, извршено је и пошљунчавање, како би се приобаље Дунавца, односно плаже, изравњало.

Костолачка плажа спремно дочекује нову сезону. Градска општина Костолац и Центар за културу „Костолац“ настоје из године у годину да обогате садржаје што ће свакако сврстати костолачку плажу, у најлепша купалишта са разноврсним програмима, односно културним и спортским манифестацијама.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!