Друга радионица Мале школе новинарства

Психолошки центар“ Костолац и ове године реализује пројекат ,,Први кораци у новинарству“. Друга радионица одржана је у Цркви Светог Максима Исповедника у суботу, 5.6.2021.г. Тема радионице била је: Упознавање са основним облицима новинарског изражавања: вест, извештај, репортажа.

Полазници пројекта обучени су за препознавање и одређивање облика новинарског изражавања на штампаном примеру, а затим су разговарали са гостима радионице – Владетом Делетићем и Зораном Стојићевићем Рикардом.Уважени гости су после представљања младим новинарима стрпљиво одговарали на сва њихова питања. Наиме, обојица су као средњошколци писали за ,,Глас младих“, часопис који је излазио 1974. и 1975. године. Без знања да је у прошлости постојао и излазио овај часопис, полазници пројекта ,,Први кораци у новинарству“ прошле године предложили су и изабрали овај назив за свој часопис. Занимљива случајност била је повод за гостовање ова два позната костолачка уметника.

Млади новинари су кроз разговор вежбали своје стечено знање о основним облицима новинарског изражавања, а својим питањима показали велико интересовање за госте радионице и њихово стваралаштво у прошлости, али и у садашњости. Сви подаци до којих су дошли послужиће им за израду домаћег задатка. Радионици је присуствовало једанаест полазника, Оливера Хајровић, руководилац ,,Психолошког центра“, а ментори су биле Гордана Славковић и Магдалена Реџовић.

Извор: facebook Психолошки-Центар-Костолац

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!