Крстаноски о реализацији буџета и инвестицијама у првом кварталу 2021. године

Након одржане 6. редовне седнице Скупштине Градске општине Костолац, председник костолачке општине, Серџо Крстаноски говорио је о извршењу буџета за период од 01.01.2021. до 31.03.2021. године.

Према речима Крстаноског реализација буџета до 31. марта износи 18,09 %. Од укупно 389 милиона Градска општина Костолац имала је извршење од 74.024.90,00 динара.

Када резимирамо последње три године, ово је највеће извршење буџета у првом кварталу. Оно што посебно радује је повећање извршења са раздела Управе по питању капиталних инвестиција. Од укупно 238 милиона динара реализовано је 55 милиона, односно 18,92%.

Капитални пројекти реализују се по предвиђеном плану:

-изградња фекалне канализације изводи се на три локације (Канал, Дидино насеље и Колиште);

расписана је Јавна набавка за изградњу фекалне канализације за још шест улица у Костолцу у вредности од 28 милиона динара, што представља другу фазу реализације овог веома значајног пројекта. Током лета очекује се почетак радова у следећим улицама: део Колубарске, И. Косанчића 1, 2. и 3. део, С. Главаша, део Козарачке, сокак Партизанске у Костолцу. Тиме ће сва насеља у Костолцу бити покривена комплетном канализационом мрежом;

-реализација пројекта „Формирање новог дрвореда на територији Градске општине Костолац“ је завршена.

-што се тиче надвожњака очекује се добијање Решења од стране грађевинске инспекције за његово уклањање;

-почетак радова на изградњи топлификационе мреже села Острово очекује се средином јула:

-постављено је 40 клупа око спортске хале и у градском парку;

-кренуло се са сређивањем спортских терена и у скорије време планира се постављање тартан подлоге иза спортске хале и на Спортско рекреативном центру „Топољар“;

Такође на Топољару ће бити постављено и дечије игралиште са 15 справа и тартан подлогом;

-у наредне две недеље биће постављена нова ограда око спортских терена иза спортске хале;

-што се путне инфраструктуре тиче за 2021. годину планирано је 63 милиона за асфалтирање улица и израду тротора, истакао је Крстаноски.

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је истакао да је у 2021. години планирано преко 180 милиона за капиталне инвестиције.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!