Вакцинисали се мештани села Кленовник

У селу Кленовник, у среду, 14. априла, организована је вакцинација мештана без заказивања. Имунизацију је у просторијама Дома културе обављала Служба кућног лечења Дома здравља Пожаревац. За имунизацију на располагању је била вакцина кинеског произвођача ,,Sinofarm“, а међу мештанима који су дошли на имунизацију били су припадници свих генерација.

Привремени вакцинални пункт обишли су представници Града Пожаревца, чланови Градског већа Бојан Динић, Дејан Крстић и Милан Јовић, као и представници Градске општине Костолац, заменик председника Дарко Грубетић, члан Већа Срђан Радовановић и помоћница председника Маја Здравковић.

Подсећамо да се вакцинација у сеоским срединама ради по налогу Министарства здравља Републике Србије. Позив за вакцинацију без заказивања наишао је на добар одзив мештана у Кленовнику.

Влада Републике Србије и Министарство здравља су, у складу са глобалном пандемијом корона вируса као и повећаним интересовањем грађана, омогућили да се имунизација вакцинама за заштиту од вируса Covid-19 обавља и без претходне пријаве и на привременим пунктовима за вакцинацију у сеоским срединама, како би најугроженијем  најстаријем становништву вакцина била лакше доступна, а ову одлуку су као организатори акције, спровели у дело Град Пожаревац у сарадњи са Градском општином Костолац и Домом здравља Пожаревац.

Добар одзив мештана за имунизацију показује свест да је неопходно поступити по препорукама Министарства здравља. Организовање вакцинације по сеоским срединама показује и доказује да Град Пожаревац и Градска општина Костолац воде рачуна о свим својим грађанима, без обзира да ли живе у градским или сеоским срединама.

О даљем току имунизације по сеоским насељима са подручја Градске општине Костолац јавност ће бити благовремено обавештена.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!