РУKОВОДСТВО НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА У ПОСЕТИ ГРАДСKОЈ ОПШТИНИ KОСТОЛАЦ

Руководство Националног савета ромске националне мањине, посетило је Градску општину Kостолац са циљем пружања помоћи и подршке у спровођењу локалних мера за инклузију Рома. Ова посета организована је у оквиру плана и програма обиласка општина и градова од стране Савета.

Председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски, заменик председника Дарко Грубетић и њихови сарадници су том приликом одржали радни састанак са председником Националног савета ромске националне мањине, Далибором Накићем и осталим члановима Савета. 

Накић је закључио да Градска општина Kостолац има веома запажене резултате у процесу инклузије Рома, као и да велики број ангажованих Рома у општинском телу може да послужи као пример другим Јединицама локалних самоуправа. Он је нагласио да ће пружити апсолутну подршку костолачкој општини приликом конкурисања за позиве домаћих и међународних организација.

Поред председника Kрстаноског састанку су присуствовали и заменик председника општине Дарко Грубетић, члан Већа Бајрам Морина, педагошки асистент Елвис Морина и координатор за ромска питања Мемет Мецановић. Руководство Националног савета, поред председника Накића, чинили су председница Извршног одбора Пава Чабриловски, генерални секретар Дејан Влајковић и директор Kултурног центра Рома у Панчеву Стеван Јовановић.

Руководство Савета је након састанка обишло ромска насеља и разговарало са мештанима о проблемима са којима се сусрећу.

Посета Канцеларији за ромска питања

Извор фотографија: https://romskinacionalnisavet.org.rs/ и http://kostolac.rs/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!