Онлајн обука на тему унапређења комуникације између свих релевантних институција на тему потешкоћа у брачним односима и проблемима у браку и њиховим последицама

У оквиру пројекта ,,Унапређење квалитета живота у граду Пожаревцу кроз успостављање ефикасних социјалних услуга“, финансираног кроз програм УНОПС-СвисПРО (UNOPS-SwissPRO), организује се онлајн обука на тему унапређења комуникације између свих релевантних институција на тему потешкоћа у брачним односима и проблемима у браку и њиховим последицама.

Обука се бави постојећим методама и начинима комуникације, али је пре свега усмерена на побољшање те комуникације и корацима који ће довести до бржег реаговања у ситуацијама када имамо поремећаје у оквиру породице.

,,Значај  породице се  огледа у емоционалном, социјаланом  и моралном  развоју појединца  и када дође  до конфликата  између родитеља, то може довести  до проблема  у понашању  код деце. Даље, као одговор  на ту ситуацију, код детета се могу манифестовати различити проблеми. Из тих разлога, идеја Пројекта и јесте успостављање саветовалишта за брак и породицу на територији Града Пожаревца и обезбеђење довољног броја професионалаца који се овом темом баве.Ова дводневна обука је један од циљева Пројекта. Умрежавање професионалаца, у законским оквирима, који су запослени у школама, здравственим институцијама, институцијама социјалне заштите и јасно одређен начин њиховог поступања, је тема тренинга. Укупан број учесника обуке је 30, а сама обука је одржана 21. и 22. јануара, онлајн, због тренутне епидемиолошке ситуације“, рекла је Данијела Туфегџић, менаџер пројекта.

Подсетимо, идеја Пројекта јесте успостављање услуге саветовалишта за брак и породицу на територији Града, као и унапређење квалитета и ефикасности службеника и свих заинтересованих страна које се баве овим питањем. Резултати који се очекују јесте повећан број успешно окончаних поступака мирења и споразумних развода, као и повећан број пријављених и новооткривених случајева насиља у породици, а самим тим и број заштићених и збринутих жртава породичног насиља.

Пројекат је почео у септембру месецу 2020. године и завршава се у мају 2021. године.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!