Производња електричне енергије у „ТЕ-КО Костолац“: Остварен годишњи план

Произведенe 6,24 милијарде киловат-часова

Костолачки термосектор остварио је у потпуности годишњи план производње електричне енергије, предавши електроенергетском систему укупно 6,24 милијарде киловат-часова, колико су до краја прошле године произвеле ТЕ „Костолац А“ и ТЕ „Костолац Б“.

Термоелектрана „Костолац А“ је током прошле године произвела укупно 1,67 милијарди киловат-часова електричне енергије, док је ТЕ „Костолац Б“ предала укупно 4,57 милијарди киловат-часова.

Рад термоелектрана током прошле године био je посебно отежан због чињенице да се све морало прилагодити пандемијским мерама предострожности због пандемије сovid-19. Запослени и у сектору производње и у сектору одржавања ипак су успели да остваре годишњи план производње, која се одвијала како је и планирано. Посебно треба истаћи чињеницу да је поуздана производња електричне енергије у целом костолачком колективу схваћена као императив и значајан допринос функционисању свих институција током трајања пандемије. Добрим резултатима термосектора допринела је редовна испорука квалитетног угља са копа „Дрмно“.

Извор: „Енергија Костолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!