Online изложба слика УЛУК ”Спектар” Костолац – Матилда Вељковић

Центар за културу „Костолац“ због погоршане епидемиолошке ситуације изазване пандемијом вируса COVID – 19, све планиране програме до краја децембра 2020. године, емитоваће на свом Jutjub каналу, сајту и Facebook страници.

Самостална изложба Матилде Вељковић, приказана је недавно виртуелним путем на Jutjub каналу Центра за културу „Костолац“, као и на друштвеним мрежама.

Матилда Вељковић, рођена је као старије дете у Петровцу на Млави 1983. године, од оца Златка и мајке Снежане, девојачко Грујић. Дугогодишњи је члан Удружења ликовних уметника Петровац на Млави, а однедавно и Удружења сликара „Спектар“ из Костолца. Поред сликања полупрофесионално се бави музиком. Приредила је више текстова, најпре превода за news портал „Нови стандард“чији је била оснивач и власник све до 2018. године. Њене песме и приче објављене су у зборницима, збиркама и на web порталима као што су: „Трагови у песку“, „У врзином колу“, „Чувари златног руна“, „Гвоздена капија“, „Књиге“, „Аутостоперски водич кроз фантастику“,…До сада је објавила два романа : „Змај и Милена“ (2015, Београд) и „Видарка“(2017, Београд). Са својим шестогодишњим сином Миланом живи и ствара у Костолцу.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!