Град наставља да помаже здравстене установе

Градоначелник Града Пожаревца и комадант Штаба за ванредне ситуације Саша Павловић је на конференцији за медије истакао да је Градско веће на предлог штаба донело одлуку да финансира додатних седам лекара, пет за Дом здравља Пожаревац и два за ДЗ у Градској општини Костолац, који су прекопотребни због борбе против епидемије корана вируса. Такође донете су и одлуке да се настави са финансирањем дезинфекције просторија Опште болнице, Дома здравља и Полицијске управе. Он је додао да је пре неколико дана уведена ванредна ситуација због повећања броја оболелих од корона вируса и да из тог разлога апелује на грађане да се придржавају свих прописаних епидемиолошких мера од стране републичког кризног штаба како би помогли нашим здравстеним радницима који раде у тешким условима.

Тренутно је у пожаревачкој ковид болници 195 пацијената који су активно оболели од вирусне инфекције COVID-19, а 120 радника је у карантину. Пет пацијената је интубирано, 12 пацијената је на неинвазивној методи давања кисеоника (путем маске), рекао је Павловић.Дневно се обави око 150 прегледа дневно у ковид амбуланти, а велики проблем по речима градоначелника представљаја чекање на преглед. Поводом тог проблема биће одржан састанак са директорком Дома здравља и медицинским особљем. У Дому здравља Пожаревац девет доктора и 15 медицинских сестара је позитивно на COVID-19. Медицинске сестре немају симптоме и налазе се у карантину. Пет доктора и 10 медицинских сестара тренутно је у испомоћи у болници како би се пребродио овај талас вируса.
По јучерашњем дневном извештају ЗЗЈЗ Пожаревац на територији Пожаревца било је 20 позитивних на COVID-19, што представља пад оболелих у односу на претходне дане.
Било је речи и о петицији поводом прикупљања новчане помоћи за оболелу децу, путем које се тражи да се средства од Нове године преусмере за њихово лечење.

Павловић је рекао да и поред велике жеље то није законски могуће, тражено је мишљење од стручних служби које су рекле да закон не дозвољава да локална самоуправа уплаћује било какве донације и управо из тог разлога он моли грађане да имају разумевање зашто тај новац не може да се преусмери. Да је то било могуће сигуран сам да би то учиниле и претходне власти истакао је градоначелник. Он је обећао да ће својим личним залагањем контактирати све привреднике Града Пожаревца у циљу прикупљања средства за болесну децу.

Када је у питању расвета за Нову годину ње ће бити:

“Сматрам да пре свега нашој деци не треба одузети радост Нове године јер сматрам да наша деца у суморним и депресивним данима, као и сами грађани би волели да имају окићен град.”

Извор: https://pozarevac.rs/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!