Свечана додела награда ,,Ђак генерације школа Градске општине Костолац“ и ,,Спортиста генерације школа Градске општине Костолац“

Поводом Дана ослобођења, 13. октобра у костолачком Дому културе, Градска општина Костолац доделила је награде „Ђак генерације“ и  „Спортиста генерације“ најбољим ученицима костолачких школа за школску 2019/2020. годину. Такође награђени су и најангажованији ученици.

На самом почетку свечане доделе присутнима се обратила председница Скупштине Градске општине Kостолац Милена Церовшек истакавши да Градска општина Костолац традиционално већ шесту годину за редом награђује ученике генерација костолачких школа. „Додела награда била је планирана да се одржи у оквиру Свечане академије уочи градске славе – Светог Великомученика Прокопија, али је због епидемиолошке ситуације изазване вирусом Ковид – 19,  а у циљу заштите здравља додела одложена за 13. октобар,  дан када  Костолац обележава један од најважнијих датума у историји града“.

Јана ДимитрићЂак генерације“ за школску 2019/2020. годину у Основној школи „Јован Цвијић“

Ђак генерације за школску 2019/2020. годину у Основној школи „Јован Цвијић“ је Јана Димитрић. За исту школску годину ученик генерације матураната у Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла“ Kостолац је Матеја Јанковић.

Ненад Ђокић „Спортиста генерације“ Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“

За спортисту генерације Основне школе „Јован Цвијић“ проглашен је Иван Вукославовић, док је за „Спортисту генерације“ Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ проглашен Ненад Ђокић.

Градска општина Kостолац је по питању најангажованијих ученика ове године направила преседан. Наиме, одлуком Наставничког већа Основне школе „Јован Цвијић“ проглашена су два најангажованија ученика, а с обзиром да Градска општина Костолац води рачуна о будућим перспективним младим људима који ће својим знањем допринети развоју општине, одлучила је да обезбеди награде за Марка Миленковића и Сару Миловановић. Тамара Гајић ученица Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Kостолац, проглашена је за најангажованију ученицу за школску 2019/20. годину.

Награде у износу од 70 хиљада динара ученицима генерације уручили су председник ГО Костолац Серџо Kрстаноски и председница Скупштине Градске општине Kостолац Милена Церовшек. Такође они су награде у виду лап топ рачунара, које су обезбедили спонзори Кафе бар „МДС“ и пицерија „Галија“ Костолац уручили и најангажованијим ученицима костолачких школа. Награде у износу од 35 хиљада динара спортистима генерације уручили су заменик председника Градске општине Kостолац, Дарко Грубетић и заменик председнице Скупштине ГО Костолац Далибор Илић.

Марко Миленковић најангажованији ученик Основне школе „Јован Цвијић“

Тамара Гајић, најангажованија ученица Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Kостолац

Својим трудом, радом, залагањем и знањем ови млади људи су идеја водиља и знак куда и како треба ићи, не само за вршњаке, него и за генерације које долазе.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!