Модернизација на дробилани копа „Дрмно“: Уграђени плочасти додавачи

Биће обезбеђени оптималан рад дробилица и адекватна гранулација угља за потребе термоенергетских капацитета

На дробилани Површинског копа „Дрмно“ за време овогодишњег ремонта угљеног система замењена су два погонска плочаста додавача којима се угаљ довози у дробилице за уситњавање угља са копа. Реч је о савременим уређајима који треба да обезбеде континуирано снабдевање дробилица како би оне могле да уситне ископани угаљ на потребну гранулацију прописану техничким параметрима од 40 до 50 милиметара у дужем временском периоду.

Радове је, по систему кључ у руке, извео конзорцијум „Лола ливница“ и „Tisen Krup“ . Укупна вредност радова је око 80 милиона динара.

Са старим додавачима нисмо могли да обезбедимо у дужем временском периоду рад дробилица по техничким параметрима. То је доводило до неравномерног трошења чекића на дробилицама и бржег хабања – рекао је Драган Стевић, главни инжењер на дробилани.

Стари уређаји нису омогућавали штеловања и оптимална подешавања. Опрема је масивна, робуснија и тежа, што је захтевало да се претходно изведу и припремни радови у смислу ојачања просторија у којој су смештена нова постројења.

– Очекујемо мању буку и прашину у просторији, а имаћемо равномернији и сигурнији рад овог дела постројења на дробилани. Транспортери ће моћи програмски да се контролишу и биће повезани с диспечерским центром одакле се надзире и управља радом свих постројења на дробилани копа „Дрмно“ – каже Стевић.

Извор: „Енергија Костолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!