ЕПС стабилно и без проблема

Систем „Електропривреде Србије“ стабилно функционише, а термоелектране „Никола Тесла“ у Обреновцу и Рударски басен „Колубара“ потпуно су безбедни у ситуацији тренутних временских непогода – рекао је Милорад Грчић, в. д. директора ЕПС, који је одмах изашао на терен и у првим сатима обишао поплављено подручје у Љубовији.

Грчић је нагласио да је у Љубовији потпуно уродило плодом то што је ЕПС у претходне четири године урадио 103 километра потпуно нове нисконапонске мреже и тај део је одлично издржао ово велико невреме. Први човек ЕПС-а је рекао да су због безбедности грађана у једном моменту привремено биле искључене четири трафостанице да не би дошло до већих оштећења.

Сада враћамо на мрежу све привремено искључене и у Љубовији мање од 100 домаћинстава нема напајање електричном енергијом. Све мобилне снаге, сви монтери су усмерени сада на Ариље, јер је тамо сложенија ситуација – рекао је Грчић.

Он је додао да ће екипе на терену интервенисати у зависности од нивоа падавина и да ће сви производни и дистрибутивни капацитети ЕПС-а бити у приправности због временских непогода.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!