Стигла још једна испорука поклон пакета за бебе

Град Пожаревац је прошле године донео одлуку о поклон пакету за сваку новорођену бебу са територије Града Пожаревца. За ове намене у 2019. години је било издвојено 3.500.000,00 динара, а за ову годину, обезбеђена су новчана средства у износу од 5,5 милиона динара. Поклон пакет се даје мајкама на отпусту из пожаревачког породилишта а у овиру пакета се налази све оно што је неопходно за бебу у првим недељама након изласка из болнице.

Овом приликом заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић је истакао да је ово само једна у низу од мера популационе политике које предузима Град Пожаревац у циљу побољшања наталитета и помоћи родитељима.

Што се тиче самог родитељског додатка, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања из буџета Републике Србије обезбеђује  новчану накнаду за прво, друго, терће и четврто дете а Град Пожаревац је поред поменутих поклон пакета обезбедио следећа проширена права, поклон честитку за прва три рођена детета у Новој години у појединачном новчаном износу од 40.000,00 динара затим новчану накнаду у појединачном износу од 40.000,00 динара за прворођено дете и накнаду породици у којој се роде близанци, тројке или четворке. За регресирање трошкова боравка деце у Предшколској установи „Љубици Вребалов“ Пожаревац чији је оснивач Град Пожаревац, у износу од 50% од цене коштања вртића за треће и свако наредно дете, близанце и  самохране родитеље (проширено право уведено 2019. године) и 100% за децу са сметњама у развоју. Одвојена су средства за регресирање трошкова боравка деце у Приватној предшколској установи на територији Града Пожаревца, која је верификована од стране надлежног Министарства просвете, науке и технолошког развоја, под истим условима као и регресирање трошкова боравка деце у Предшколској установи „Љубици Вребалов“ Пожаревац чији је оснивач Град Пожаревац, у 2020. години  у буџету Града Пожаревца планирана су средства у износу од 22.000.000,00 динара. Поносни смо чланови Покрета за децу 3+ преко кога смо омогућили попусте код приватних фирми али и јавних установа за породице са три или више детета. У складу са  Одлуком о накнади трошкова за вантелесну оплодњу у 2019. години у буџету Града Пожаревца обезбеђена су и реализована новчана средства у  износу од  3.000.000,00 динара за 12 парова, а за 2020. годину, обезбеђена су новчана средства такође у износу од 3.000.000,00 динара, од чега је до сада право остварило 4 пара.

За ове намене се годишње издвоји око 50 милиона динара али се као још један вид помоћи породицима обезбеђују средства за стипендије студенте, затим преко Савета за безбедност саобраћаја се свој новорођеној деци обезбеђује ауто седиште.

Руководство пожаревачке болнице је похвалило  локалну самоуправу што има слуха за потребе родитеља, код којих је акција додела поклон пакета за бебе, наишла на позитивне оцене.

Извор: https://pozarevac.rs/stigla-jos-jedna-isporuka-poklon-paketa-za-bebe/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!