Kоп „Дрмно” у зимским условима рада: Сви системи у раду

На Површинском копу „Дрмно” сви рударски системи су у раду и нема већих проблема који би битно пореметили производни процес, потврдио нам је Драгослав Славковић, директор ПK „Дрмно”.

 

 

Зима је досад била блага и без снежних падавина, тако да нисмо имали проблема са замрзавањем и отежаним радом рударске механизације. Бољом организацијом и координацијом рада превазилазимо недостатак помоћне механизације булдожера, цевополагача и ровокопача, док нам не пристигну нове машине – каже Славковић.

Према његовим речима, овогодишњи циљ је остварење производног биланса и континуирано повећање времена рада рударских система. Засад, оно на годишњем нивоу износи око 3.500 сати, а циљ је да се временско искоришћење рада машина подигне између 5.000 и 5.500 сати рада. Kада је реч о искоришћењу капацитета машина, Славковић каже да је оно добро и да треба да се чине напори да буде и боље. За постизање ових циљева, како нам је речено, неопходно је да се током ремонтне сезоне замене витални и други неопходни делови.

 

 

Производња угља је континуирана и стабилна. На депонијама има довољних количина угља и снабдевање термоелектрана угљем је осигурано. Директор копа „Дрмно” истиче да је од великог значаја за рад копа континуиран пријем младих радника, који ће полако да се укључују у производни процес, да стичу неопходно искуство и тако постану ослонац производног процеса на копу „Дрмно”.

Извор: „Енергија Kостолац“

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!