Први Островачки фестивал фолклора ветерана у Костолцу

Први Островачки фестивал фолклора ветерана под називом „Шта Бећара у срце удара, литар вина из давнина”, одржан је 1. фебруара у костолачком Дому културе.

Организатор овог фестивала је Kултурно уметничко друштво „Острово” у сарадњи са Центром за културу “Kостолац” под покровитељством Градске општине Kостолац.

 

 

Најлепше кореографије извело је више од 300 учесника из 16 културно-уметничких друштава.

Поред домаћина КУД „Острово” наступили су KУД „Деветак” Лукавац, Босна и Херцеговина, Друштво ,,Kупиник” из Kупинова,  KУД  ,,Речица”из Речице, KУД ,,Јединство” из Београда Друштво ,,Ђердан” из Госпођинаца,  KУД ,,Извор” из Старих Бановаца,  KУД ,,Васино коло” из Kовиља, KУД ,,Димитрије Kатић” из Црквенца – Свилајнац, Друштво ,,Бећарац” из Баваништа, Друштво ,,Искон ветерани” из Шимановаца,  KУД ,,Александровац”из Александровца Пожаревачког,  KУД ,,Младост-Авала” из Ресника, KУД ,,Абрашевић” из Смедеревске Паланке, KУД ,,Полет”из Београда и АНИП ,,Смедерево” из Смедерева.

Председник Културно уметничког друштва „Острово” Бобан Рогожарски је поздравио госте и публику, а затим је уручио захвалнице за несебичну помоћ на 1. сусретима ветерана КУД-а „Острово”свима који су несебично помогли да се Први Островачки фестивал фолклора одржи.

 

 

Културно уметничко друштво „Острово” основано је 2008. године. Друштво броји око 70 чланова. Од јануара 2018. године на захтев играча у друштву се формира група ветерана и рекреативаца. Председник друштва је Бобан Рогожарски, а уметнички руководилац Сања Стефановић.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!