Успешна година Центра за културу „Костолац“

Крај календарске године Центра за културу „Костолац” био је повод за организовање конференције за медије на којој су представљени резултати рада ове установе.

На конференцији су се обратили председник ГО Костолац, Серџо Крстаноски, чланица Већа ГО Костолац, Маријана Божић и директор Центра за културу  „Костолац”, Драган Николић.

Установа Центар за културу Костолац основана је 2012. године. Оснивач је локална самоуправа, односно Скупштина Градске општине Костолац. Установа обухвата културу, спорт, туризам и музејску делатност. Центар за културу  „Костолац”, кроз све ове године, показао је како се професионалним залагањем и изузетним напором постижу врхунски резултати и на тај начин оправдао је поверење указано од стране локалне самоуправе и становништва Костолца.

Председник ГО Костолац, Серџо Крстаноски је у свом обраћању истакао да је 2019. година била веома успешна на пољу спорта и културе захваљујући установи Центар за културу „Костолац”, која је организовала преко 150 културних и спортских дешавања.

 

 

Захваљујем се свим запосленима који су учествовали у организацији свих дешавања, а посебно директорки Јелени Шаманц, која је у првој половини 2019. године била на челу ове установе, а сада и директору Драгану Николићу који је ову дужност преузео и наставио са пуно воље и ентузијазма да се залаже за неговање и развој културе, а није запостављен ни спорт, као веома битан сегмент живота, рекао је Крстаноски.

Он је истакао да је 2020. година, година јубилеја, када се обележава 10 година од оснивања ГО Костолац.

Планирамо да објавимо монографију развоја Костолца од 1870. године до 2020. године и да поставимо скулптуру Ђорђа Вајферта, који је својим рудником поставио камен темељац рударству у Kостолцу , наглашава Крстаноски.

Година која је за нама била је богата како културно – уметничким програмом, тако и спортским манифестацијама, од којих су неке попримиле и међународни карактер. Сва дешавања одржана су у организацији Центра за културу „Костолац”  и целокупан програм задовољио је укусе свих генерација, а ми смо се трудили да посебну пажњу посветимо деци и младима, па смо и крај године посветили управо њима-, рекла је чланица Већа ГО Костолац Маријана Божић.

Центар за културу „Костолац” је за протеклих 12 месеци успео да реализује велики број пројеката, чији је циљ богаћење и очување културне садржине, због чега су наши суграђани били у могућности да на врло квалитетан начин проведу и употпуне своје слободно време.

Запослени у овој установи  труде се, да са великом пажњом и обзиром, врше добар одабир програма, како би задовољили културне потребе целокупног становништва.

Према речима Драгана Николића, директора Центра за културу „Kостолац” током целе  календарске године музичким, фолклорним, ликовним, књижевним, драмским и едукативним програмима, концертима, трибинама, фестивалима, изложбама, бројним спортским манифестацијама, али и свим другим облицима јавног деловања, настоје да анимирају што већи број људи свих генерација стављајући у први план локалне културне производе, чинећи их брендом.

 

 

У наредним данима следи новогодишњи програм који почиње 21. децембра дечијом смотром фолклора „Они који долазе”. За 24. децембар планирано је дружење са Деда Мразом, затим истог дана у вечерњим сатима дечија представа „Пут око света у потрази за Деда Мразом”. Новогодишњи концерт групе „Бубашваба акустик бенд”, одржаће се 25. децембра, док ће 27. децембра КУД „Костолац”одржати Новогодишњи концерт. За све љубитеље писане речи 30. децембра биће приређена „Чајанка са књигом”. Традиционално 6. јануара у Цркви  Светог Максима Исповедника у Костолцу одржаће се вечерња служба са освећењем и паљењем бадњака. И оно што је новина у Костолцу јесте Богојављенско пливање за часни крст, на плажи „Топољар” 19. јануара. С обзиром да ГО Костолац ове године обележава јубилеј за 29. јануар планиран је концерт Џенана Лончаревића у спортској хали -, рекао је Николић.

 

 

Током свих ових година, дешавала су се сва битна културна и спортска дешавања на територији Градске општине Костолац у организацији Центра за културу „Костолац”. Бројне позоришне представе, концерти класичне и популарне музике, изложбе бројних уметника, филмске пројекције, дечији програми, налазили су своју публику. Спортске активности, утакмице, такмичења, спортске игре, незамисливе су без простора Спортске хале и Спортско рекреативног центра „Топољар”.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!