Завршена једанаеста Смотра глумачких остварења „Viminacium lumen meum”

Већ једанаесту годину за редом, позориште „Castellum” успешно организује Смотру глумачких остварења „Viminacium lumen meum”, која има за циљ да мотивише аматере да се докажу као добри глумци, а костолачку публику да у тим бравурама ужива. На овогодишњој Смотри која је трајала од 2. до 7. децембра учествовала су аматерска позоришта из Богатића, Лесковца, Деспотовца, Старог села и Бољевца.

Последње вечери фестивала „Viminacium lumen meum”, позориште „Castellum” из Kостолца, у част награђених, одиграло је представу „Kаролина Нојбер” Небојше Ромчевића у режији Фуада Табучића. Након представе, жири је прогласио и добитника плакете за глумачко остварење фестивала. У конкуренцији је било пет глумаца који су својом игром у претходних пет вечери фестивала заслужили плакете за глумачко остварење вечери. Жири је једногласно донео одлуку да ово признање припадне Милану Милошевићу за улогу Петера у представи „Kовачи”, по тексту Милоша Николића у режији Боре Ненића.

 

 

Завршетак Смотре протекао је у веома ведром и раздраганом духу како гостију – глумаца позоришта тако и многобројне публике. Председница управног одбора позоришта „Castellum”и глумица Наташа Роквић се том приликом захвалила гостујућим позориштима на учешћу и костолачкој публици која поштује позоришну уметност. Она је затим Дејану Милошевићу, глумцу позоришта „Castellum” , уручила захвалницу за несебичан рад и допринос успеху позоришта.

Према оцени публике по квалитету, многе представе не разликују се од извођења професионалних глумачких ансамбала. Смотра постоји, јер Костолац има праве заљубљенике у позориште, глумце ентузијасте и традиционалну позоришну публику која својски подржава овај фестивал.

Организатори Смотре су Аматерско позориште „Castellum“ и Центар за културу „Kостолац“, под покровитељством Градске општине Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!