Nellie Kim, вишеструка олимпијска, светска и европска првакиња у гимнастици посетила Национални гимнастички центар у Костолцу

Nellie Kim, вишеструка олимпијска, светска и европска првакиња у гимнастици, посетила је у уторак, 12. новембра Национални гимнастички центар у Костолцу. Олимпијску и светску шампионку и генералног секретара Гимнастичког савеза Србије Гезу Микеша, дочекали су председник гимнастичког клуба „СО Партизан” Алексадар Шаманц са тренерима, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски са својим сарадницима, као и представници града Пожаревца.

 

 

Nellie Kim је била импресионирана Националним гимнастичким центром у Костолцу и начином на који тренери раде са децом. Она је том приликом показивала деци положај тела при извођењу вежби скокова, а потом је одржала мотивациони говор.

Према речима Nellie Kim, за децу је јако важно да се упознају са веома успешним спортистима и легендама гимнастике, како би она добила мотивацију и сама желела да теже ка врхунским резултатима.

Међународни гимнастички савез, увео је нов програм који садржи посете амбасадора, са циљем да познате гимнастичке личности посете разне гимнастичке савезе, такмичаре, тренере, судије, али и званичнике локалних самоуправа, државе како би свет врхунске гимнастике био приближнији свима.

„Гимнастику као базични спорт сачињавају моторичке вештине, изврсно укомпоноване са способностима као што су: снага, спретност, флексибилност, координација покрета и грациозност, због тога је важно да што већи број деце укључимо у овај спорт који доприноси правилном расту и развоју деце. У нашем клубу трeнира око 50 такмичара плус око четрдесеторо деце је у развојној гимнастици. Такође с обзиром на одличне услове за рад у Kостолац викендом долазе да тренирају и деца из Пожаревца, Крушевца, Београда и Пирота”- рекао је Александар Шаманц председник гимнастичког клуба „СО Партизан”.

Nellie Vladimirovna Kim (руски: Нелли Владимировна Ким; рођена 29. јула 1957.) је совјетска гимнастичарка у пензији која је на Летњим олимпијским играма у Монтреалу 1976. освојила три златне медаље и сребрну медаљу, а две златне медаље на Летњим олимпијским играма 1980. године. Она је била друга жена у олимпијској историји која је зарадила савршен резултат од 10 и прва жена која ју је постигла на своду и на вежби на паркету.

Nellie Kim је дуго радила као тренер, тренирала неколико националних тимова и судила је многа велика међународна такмичења. Као председница Техничког комитета женске уметничке гимнастике, она координира увођење нових правила у женској гимнастици, као што је предвиђено новим Кодексом бодова, развијеним од стране ФИГ-а 2004–2005, а на снази је од 2006. године.

Тренутно ради као потпредседник Међународне федерације за гимнастику (ФИГ) и заменик председника Белоруске асоцијације за гимнастику (БАГ).

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!