Презентовани стари занати у ОШ „Јован Цвијић”

Удружење за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе” у сарадњи са ученичком задругом „Мали рудари”, одржало је у четвртак, 17. октобра радионицу старих заната (ткање, плетење, хеклање, шивење, рад са дрветом), у оквиру пројекта „Траговима прошлости – очување културне традиције кроз старе занате и јела нашег краја” подржаног од стране Градске општине Костолац.

Деца су током радионице показала велики интерес, оптимизам, таленат и спремност за тимски рад и жељу за новим сазнањима. У ери напредне технологије у Србији, неопходно је очувати дух традиционалних заната. Поједини занати засновани су на прастаром искуству старословенске културе и данас се бројни мајстори труде да одређене занате сачувају од заборава. Ова радионица допринела је да деца науче прве кораке у освајању тајни занатског рада. У сваком случају радионице попут ове помоћи ће ученицима да пронађу свој пут и развију способност да стварају.

Удружење „Од књиге до душе“ је невладино, непрофитно удружење, основано ради очувања и промоције културе, националне традиције и обичаја свог краја. Удружење је састављено од ентузијаста и креативаца, који желе својим радом и залагањем да помогну у развијању и промовисању заједнице у којој живе.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!