Градоначелник Спасовић у обиласку радова на ширењу топлификационе мреже у Кобаловој улици у Старом Костолцу

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима и челни људи Градске општине Костолац председник општине Серџо Крстаноски и председница Скупштине Милена Церовшек са својим сарадницима обишли су радове на ширењу топловодне мреже у Кобаловој улици у Старом Костолцу.

У разговору са радницима градски и општински челници су се уверили да радови теку по плану на велико задовољство грађана Старог Костолца.

Систематично решавамо све проблеме, па тако и топлификациону инфраструктуру. Реализујемо и трећи пројекат везан за топлификацију који је предвиђен буџетом за 2019. годину. У Базенској улици у насељу „Канал” радови су завршени и 22 домаћинства ће се прикључити на топлификацију. У центру Костолца на локацији „Круг пијаце” остали су само да се одраде електро радови, након чега ће сви објекти моћи да се прикључе. Тренутно се изводе радови у Кобаловој у Старом Костолцу у дужини од 1700 метара, а крајњи рок за завршетак радова, чија је вредност 13 милиона динара је почетак децембра”, наглашава председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски.

Крстаноски је подсетио да се инфраструктура у Костолцу развија захваљујући одличној сарадњи са локалном самоуправом Града Пожаревца. Он је истакао да је град за реализацију ова три пројекта издвојио 66 милиона динара и захваљујући томе преко 100 домаћинстава биће прикључено на топлификациону мрежу. „Што се тиче насеља Острово, урађен је идејни пројекат и добијени су локацијски услови за примарни вод до самог насеља. У наредном периоду очекује се добијање грађевинске дозволе, након чега ћемо приступити планирању средстава за реализацију једног од највећих капиталних пројеката на територији општине у наредне четири године”, наглашава Крстаноски.

Ми смо у последњих неколико година уважили све оно што је Градска општина Костолац предвидела као приоритет, како би целокупна локaлна инфраструктура била на задовољавајућем нивоу. Градски буџет је добро избалансиран тако да настојимо да изађемо у сусрет како ГО Костолац тако и осталим месним заједницама”, рекао је градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић.

Спасовић је нагласио да се према броју становника одређује и проценат буџета, с тим што за општину Костолац иде и више од тога.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!