Обавештење УГООИР Костолац: Екскурзије на Златар и на 56. Опленачку бербу у Тополи

Удружење Градске општинске организације инвалида рада Kостолац, за своје чланове, организује одлазак на Златар од 03.10. –  06.10.2019. године.

Златар је једна од наших најлепших планина. Смештена је у западном делу Србије. Недалеко од ње може се посетити кањон реке Увац, станиште белог бора и реликтне птичије врсте на Балкану – белоглавог супа. Овај природни резерват, као еколошко подручје због интересантности пејзажа, бистре воде богате рибом и могућности сплаварења и фото-туризма привлачи пажњу великог броја туриста.

Такође удружење организује и једнодневни излет у Тополу 13.10.2019. године на манифестацију „Опленачка берба”.

Постоји још једна могућност да се открије традиција Тополе, дух народа и његов начин живота. Ову манифестацију Шумадинци једноставно зову Вашар у Тополи. Одржавање вашара (панађура) у Тополи датира још из времена кнеза Александра Kарађорђевића. Од далеке 1962. године, у Тополи се сваког октобра одржава привредно-туристичка манифестација Опленчка берба.

Сви заинтересовани могу да се јаве лично у просторијама удружења у улици Вељка Дугошевића број 9, сваког радног дана од 8 до 11 часова или путем телефона 402 – 187.  Број места је ограничен.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!