Ања Реџовић уручила председнику Вучићу своје ликовно остварење, слику Вука Стефановића Караџића

Председник Републике Србије Александар Вучић, обишао је 5. септембра 2019. године Српски образовни центар „Никола Тесла“ у Будимпешти. Вучића су у школи дочекали директорка Јованка Ластић, председница самоуправе Срба у Мађарској, Вера Пејић Сутор и посланик у мађарском парламенту српског порекла, Љубомир Алексов.

Том приликом у знак пажње Костолчанка Ања Реџовић, ученица 10/б разреда, председнику Александру Вучићу предала је поклон Српске школе у Будимпешти, тачније своје ликовно остварење, цртеж портрета Вука Стефановића Караџића.

 

 

Ања Реџовић, после завршене Основне школе ,,Јован Цвијић“ у Костолцу у којој је проглашена Ђаком генерације 2017-2018 године, наставила је школовање у Српској  гимназији ,,Никола Тесла“у  Будимпешти. Одлична  је  ученица  другог разреда. Њен таленат и свестраност уочили су и професори ове престижне школе. Ања  поред бројних школских обавеза, радо учествује и у ваншколским активностима. Нарочито је активна у хору, новинарској и ликовној секцији. Све посете високих званичника Републике Србије овој школи, а у претходној школској години школу су посетили Патријарх Иринеј и министар просвете господин Младен Шарчевић, увеличала је Ања Реџовић наступајући са школским хором.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!