Конференција МО СНС Костолац: Капиталне инвестиције на територији ГО Костолац

Месни одбор Српске напредне странке у Костолцу организовао je конференцију за медије на којој су се обратили повереници: Милена Церовшек, председница Скупштине ГО Костолац и Серџо Крстаноски председник ГО Костолац.

 

 

Повереница Милена Церовшек, председница Скупштине ГО Костолац похвалила је све инфраструктурне пројекте који се реализују на територији Градске општине Костолац.

Градска општина Костолац је одувек била општина великих идеја, великих људи и великих почетака. Данас, Костолац представља и више од тога – представља општину будућности, на путу да постане место за све грађане, без разлика. Са циљем прогреса и развитка, МО СНС настоји да прецизно сагледава стање, пописује кључне факторе и планира свој рад, јер јака локална јединица представља градивно ткиво јаке државе”, рекла је Церовшек.

Повереник Серџо Крстаноски говорио је о капиталним инвестицијама које се тренутно реализују на територији општине, али и о пројектима чија се реализација очекује у наредном периоду.

На територији ГО Костолац тренутно се реализују капиталне инвестиције у вредности од 145 милиона динараУ току су радови на ширењу топлификационе мреже на локацији „ТПС Градска пијаца” у Костолцу, Базенској улици на Каналу, и очекује се почетак радова на ширењу мреже у Kобаловој улици у Старом  Kостолцу, у вредности  од 60 милиона динара.

Такође  Крстаноски је истакао да су завршена и четири пројекта за водоводну мрежу од стране ЈКП „Водовод и канализација“ , и пројекти за 17 улица за канализациону мрежу на КаналуДидином насељу и насељу Колиште. Такође планирамо изградњу фекалних црпних станица на Каналу и у Дидином насељу. Још један веома значајан пројекат је ширење топлифиационе мреже села Острово II фаза, што укључује и могућност прикључења на мрежу насеља Плажа и Виногради у дужини од 7500 метара. 

Поред грејања  на територији  на територији наше општине  ради се и путна инфраструктура: асвалтирање улицаојачавање коловозне конструкције, израда тротоара и насипање и равњање путева у вредности 66 милиона динара и укупно 4600 метара асфалта.

 Завршено је асфалтирање у Трудбеничкој I део, први део Николе Тесле у дужини од 400 метара од старе дирекције до банке „Интеза”. Планирано је асфалтирање II дела улице Николе Тесле од банке „Интеза” до П.Д „Аутотранспорт­” у дужини од 440 метара. Планирамо да асфалтирамо и II део Јована Дучића (пут према плажи) и Девет Југовића на Каналу у дужини од 270 метара” , наглашава Крстаноски

 

   У сеоским Месним заједницама завршено је асфалтирање следећих улица:

  • Боже Димитријевића у Петки у дужини од 800 м
  • Лоле Рибара у Острову  1 део у дужини од 550 м
  • Милоша Обилића, Саве Ковачевића и Моша Пијаде у Кленовнику 
  • Асфалтиран је и плато у селу Острово 450 м2 , као и терен за мали фудбал.

 

У 2019. години планирамо реализацију следећих пројеката: унутрашње уређење спортске хале у Костолцу што подразумева замену пвц столарије као и постављање 600 пвц столица за седење, и лед екрана. Такође планирамо и изградњу новог терена са вештачком травом за мали фудбал, одбојку, рукомет и тенис. 

Ове године акценат ћемо ставити и на заштиту животне средине. Из буџетског фонда за Заштиту  животне средине издојено је  61 милион динара за реализовање пројекта Замена реконструкција и формирање новог дрвореда на територији ГО Костолац. Циљ самог  пројекта је да за 3 године   засадимо преко 1710  нових стабала. Затим да повећамо површине под зеленилом преко 60 %, како би Костолац постао зелена оаза. Реализацијом овог пројекта смањићемо загађеност ваздуха  у граду, а самим тим град ће добити и лепши изглед”, истиче Крстаноски

Крстаноски је рекао да нема малих пројеката. „Сваки пројекат и свака улица је важна. Трудимо се да  уредимо што већи број улица. Да свуда изградимо водоводну и канализациону мрежу. Да направимо спортске терене и игралишта за децу”.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!