ОДРЖАНО ТРАДИЦИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ РИБЉЕ ЧОРБЕ У СТАРОМ КОСТОЛЦУ

Велики број такмичарских екипа, посматрача и гостију окупио се у четвртак, 1. августа по једанаести пут на стадиону малих спортова у Старом Kостолцу на такмичењу у кувању рибље чорбе „Млавски котлић”.

У 152 котлића се крчкала добра риба уз различите кулинарске виртуозне саставе поврћа и зачина са циљем што примамљивијег укуса.

Да напоменемо да је жири ове године имао изузетно тежак посао јер је већи број чорби конкурисао за прво место, али свакако без обзира на то жири је донео коначну одлуку.

 

 

Треће место у овогодишњем кувању рибље чорбе освојио је Лазар Антић из Костолца. Друго место припало је Милораду Павловићу из Брадарца, а титулу најбоље чорбе понела је Добрила Домошљан из Баваништа, која је проглашена и за најстарију куварицу „Млавског котлића”.

Као и сваке године изабрана је и најлепша куварица и најмлађи кувар. Титулу најлепше понела је Вања Петровић, док је за најмлађег кувара проглашен Богдан Животић. Награду за највеселију екипу понели су  „Шакали са Млаве“.

Поред искусних кулинара фешта је привукла и новајлије. Они који су први пут на „Млавском котлићу” били су скромнијих очекивања. Кажу да им нису важне титуле, већ опуштена и весела атмосфера. Гост вечери био је Љуба Лукић и оркестар Новице Николића – Патала, а за присутне био је приређен и ватромет.

 

 

Међу бројним гостима манифестације били су и председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек, заменик председника ГО Костолац Далибор Илић, чланови Већа ГО Костолац Милан Ђаловић, Драган Ранисављев и Маријана Божић, начелница Управе ГО Костолац Анђелија Миливојевић и члан Градског већа Дарко Мирковић.

 

 

Kао и сваке године, манифестацију организује МЗ Стари Костолац у сарадњи са Центром за културу Костолац, а под покровитељством Градске општине Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!