„Костолачки котлић 2019”: ГРАД ПОЗИВА НА ТАKМИЧЕЊЕ У KУВАЊУ РИБЉЕ ЧОРБЕ

Предстојећа велика гастрономска манифестација „Костолачки котлић 2019”, одржаће се 6. августа на Спортско рекреативном центру „Топољар”. Припреме за организацију такмичења у кувању рибље чорбе су већ увелико почеле, а ове године датум манифестације поклапа се са обележавањем Дана рудара.

Према речима заменика председника Градске општине Костолац, Далибора Илића поред кулинарског надметања наше суграђане и све посетиоце очекује богат и садржајан културно уметнички програм.

 

 

Током целог дана свираће костолачки „Бубашваба бенд”, а по завршетку такмичења у кувању рибље чорбе наступиће културно – уметничка друштва из Костолца, Петке, Старог Костолца и Бубушинца. Након свечаног проглашења победника биће приређен и спектакуларни ватромет на обали плаже, а након тога ће почети концерт групе „Неверне бебе”, рекао је Илић.

 

 

Он је додао да ће бити приређен и етно сајам хране и пића, посетиоци ће моћи да пробају разне слане и слатке производе, ракије и вина, док ће посебна атракција манифестације бити во на ражњу.

Идеја је да 6. августа угостимо све наше суграђане, али и госте са стране из целог региона. За сада има пријављених 130 екипа, а надамо се још већем броју јер се пријаве могу се извршити и на сам дан такмичења. За победнике смо обезбедили вредне награде, а за све такмичаре пригодне поклоне”, истакао је заменик председника општине, Далибор Илић

Он се том приликом захвалио синдикалним организацијама „Копови Костолац“ и „Термоелектране Костолац“и Центру за културу „Kостолац”, који су заједно са Градском општином Костолац покровитељи манифестације. Такође захвалио се и Регионалној развојној агенцији „Браничево – Подунавље”, која је помогла у организацији етно сајма хране и пића.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!