У Дому културе одржан концерт украјинских уметница (дуо домра и гитара)

У понедељак, 29. јула у холу Дома културе у Костолцу одржан је концерт украјинских уметница под називом „Вече магичних мелодија” (дуо домра и гитара). Концерт је организовао Центар за културу „Костолац” у оквиру манифестације „Костолачко лето 2019”. Бројна публика имала је  прилику да чује како звуче дела великих светских композитора на домри и гитари, концерт је за све посетиоце био бесплатан.

 

 

Валентина Кириченко je почасна уметницa Украјине и виши предавач на Академији за музику „А. В. Нежданове“ у Одеси, као истакнути представник одеске школе за домру. Рођена је у Кривој Рихи и тамо је завршила основно музичко образовање. Од 1976. до 1981. године студирала је на Академији за музику „А. В. Нежданове“. Од 1976. године до данас је истовремено и солискиња Одескеј филхармоније. Валентина Кириченко је 1981. године била лауреат националног такмичења.Наступала је у свим регионима Украјине, као и у Пољској, Чехословачкој, Румунији, Финској, Афганистану, итд. Заједно са познатим певачем Борисом Рубашкином остварила је више од 250 наступа у Украјини, Русији, Бугарској, Аустрији и Немачкој.

Eлена Хорошавина је доктор музикологије, а као предавач класичне гитаре делује на на одеској Академији за музику „А. В. Нежданова “, будући да је тамо једини професор овог инструмента. Потекла из уметничке продице музичара, завршила је основно музичко образовање у Одеси, а затим и академске студије на музичком конзерваторијуму у Вороњежу у Русији. Као солиста и камерни музичар, остварила је велики број концерата широм Европе
и као педагог постигла врло високе резултате са својим ученицима. Елена Хорошавина је такође чест учесник различитих музичких манифестација и фестивала и често члан жирија у раду националних и међународних гитаристичких конкурса.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!